Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Nov 14, 2012

segalanya di tahun 1433H dan selamat menyambut tahun baru 1434H

As salam & selamat petang semua..hanya tinggal bbrp ketika jerk kita hendak meninggalkan tahun 1433H...maka bakal tertutuplah buku amaln kita y lama dan diangkat ke langit! apakah kebaikan y kita telah buat hari ini..me sendirik x puas n rasa sngt belum cukup untuk berbuat sebanyak mungkin kebaikan!Me memohon maaf sepanjang bersahabatn dengan kalian semua..ku tahu kdg2 kata-kata ku ada yang telah mengguris hati sahabat2 ku..ampunkanlah aq..aq xnak bermasam muka pd kalian semua...kerana AQ AMAT MENYAYANGI KALIAN, walaupun kini me rasa byk y me mampu pandang shj dr mampu berkata..hanya HATI y berkata2 sendirian....dan ALLAH MAHA MENGETAHUI..ku terima itu dgn segala kelapangan didada ku,jiwa ku dan hati ku..walaupun sebenarnya hati ku remuk berkecai kerna segala2nya...tetapi Allah mampu mendidik ku untuk  membina hati ini untuk lebih kuat...ku titipkan perasaan BAHAGIA bila ku kenang kan semuanya...agar aq mampu semakin SABAR..kerana SABAR itu sgt..sangat...sangat...INDAH!

Me doakan rakan taulan di luar sana agar terus mencari REDHA ILAHI dan semoga kita panjang umur ,murah rezeki ,di berkati allah dan terus mampu membuat segala kebaikan di setiap waktu..carilah bahagiamu di segenap segi dan mampu membahagiakan org lain ,pandanglah segala kebaikan y ada pd mereka agar hati kita tenang.

semoga kita menjadi muslim y terbaik,dr muslim kita jejaki sebagai muslin y mukmin dan terus ke muttaqin dan terus lagi sehinga mencapai REDHA ILAHI!
 
mari kita bacakan & aminkan doa awal tahun & akhir tahun ini.. ::::
 
 


Nov 9, 2012

Thats aboute Sajeeda by De'NorishElegance

As salam semua..rasa mcm dah lama tak menulis kat sini..ye la tuh..dah lama..walhal bukan ke baru menulis last week sebab cerita entah apa-apa..ye tak?ok stop about the case.Bila fikir-fikir balik , macam orang gila pun ada..buat sakit ati kan...sekarang ni me just let it gone day by day..sehingga perasaan dr hormatkan sahabat hilang entah kemana , me sekarang FOKUS kpd dunia me / anak2 / hubby & HOBI ( on9 biz la apa lagi..disamping nak mengumpul kewangan berlipat ganda untuk melancarkan lagi serangan keatas koleksi VANTAGE / BAG,SHOES sebab dah tertunda berbulan2 gara-gara KEUJIAN DATANG MELANDA..sebelum nak lancar harus tengok semula apa y hak org lain yang belum diselesaikan ...tp dari 10% salary ku ambil sedikit untuk mengubat hati / hadiah untuk diri sendiri..bukan menidakkan hak2 yang perlu dilunaskan..tetapi itu hanya terapi jiwa ku y sememangnya masih duka nestapa di lubuk jiwa tetapi di luarnya terlihat sinar kebahagiaan semakin terpancar..walhal itu hanya topeng..hu3...

untuk kesekian kalinya,tak tahu koleksi y ke berapa entah..sebab me jenis beli ,pakai sekejap ,pastu letgo...cepat boring kot..tp untuk barang yang betul2 fberet...mmg wajib lambat sikit melainkan kalu ada y merayu2 nak..tetapi khas tuk best buddy je la diutamakn duluk..boley gitew...he3...hmm ok lah..koleksi tak berapa nak koleksi lah,dalam misi nak menetapkan hati tuk ikut kewajipan..sdg berusaha..kadang2 masih mengikut nafsu syaitan gak...bak kata ustaz idrus..kejap pakai kejap x..teruk ek..main2 lah mak jemah nih..bukan x tau..tapi tulah ikut hati sgt y selalu kejalan y tak betul...

ok nak share pasal SAJEEDA by DNE...suka desingnya y agak unik but kene tgk color y sesuai..tu HANYA pd pandangan mata me shj ek..ada juga peminat2 y agak kontra..ku pun suka kontra tp depend pd mood membeli dat time..boley gitew... 

actually ada sedikit coretan pasal tudung ni,sampi je kat tgn me y dihantar oleh buddy ku Mar..my big sista terus menyibuk ek..
 BS : pe tu mmi?tudung ummi ek?tengok cantik x?cantik x?
UMI: dlm ati..kepohci tol budakni..x sempat ummi nk belek..mun dah bwk larik beg kertas tu ek..
BS : Zara pakai ek...nanti cantik mcm ummi kan..mesti nmpk cantik nih...( cepat2 sarung n minta pin kan kat dagu )
BS : Ummi..cantik tak? cantikkan?cantik mcm ummi kan...( sambil betul2kan tudng n menggayakan. n cakap ".Mesti Cantik mcm Mak Kin gak ek ... "
UMI: me sengeh n cakap..iye cantik sgt2 mcm wanita solehah :") ..dlm ati kata..hai anak2...he3
BS : zarra simpan ek.t rosak tudung ummi..
UMI : ye la nak oi....kalu ummi minta kang ko haruk abes patah awning tudung ummi..hu3...

ni tepek sikit minah beso ni verangan..mcm mak aji dah me tengok...

comel kan..hu3...ni kalu big sista tengok gambo dia kat tenet..wahh ummi..zarra ek...cantiknya zarra... hu3..mcm nak amik gambar paspot!

gaya dua..ala2 pin kat belakang lah..konn2nya..

hmm tu duluk coret moret..lani tuan tanah tgh sebuk mengumpul dress & blouse..hu3..tp byk letgonye dr simpan..gara2 x fit ngn badan...kejap muat M ..kejap L..agaknya badan ni ekjap kembang kejap kurus kot. :D :D :D

sekian kerana sudi membaca..di doakan kalian semua dalm lindungan Allah...amin............
peace no warrr!




Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails