Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Aug 29, 2010

Dah 19 hari...

salam petang2 hari..selamat berpuasa..hehhehe...jap g nak p bazar cr apa yg patut..sbb dah buntu nak masak apa sebenarnya tuk juadah berbuka nih..huhuhuhu...
percaya x? sepanjang bulan pose ni..baru semalam aku p bazar..kes beg tgn dah der..( anak ler )..so agak payah tuk aku uruskan sndr...ye la..dtg angin si kecik tibe2 x ke haru aku kat bazar kang... maklumla Mr hubby x der...dah la duk jauh kan...hehehehhehehe

k tu jerk nak citer...nak posting gambar bazar sekitar pt raja..x der lak aku snapnya..hhuhuhu

Aug 24, 2010

Hobi bulan puasa...just suka2....



salam semua...selamat berpuasa..ptg ni saja blog walking umah kawan2 nak tgk resepi tuk disantap ptg nih...

ceh x der kaitan pun..sebenarnya n3 untuk puasa yg ke 14 hari nih...aku nak share aktiviti yg aku buat masa free 2 time lar...x der buat apa pun..selain menjalankan bisnes promosi brg2...rajin kan aku...ala saja suka2....

kali ni nak share pasal hamper raya atau pun hamper BUKAN untuk raya..saja2 melayan otak dari nak menghantar isyarat ke mata suh tdo.. :D .lg pun nak tgk kreatif inovatif ke idak lg otak aku nih..hehehhehehe

k layan ekk gambar2 hamper nih.. ^_^



hamper 1
Harga ikut kuantiti biskut ;yg ni ada 3 jenis biskut x 50 pcs + 1 jenis candy / coklat /kacang tumbuk iran.....
kalu nak lg murah...so kuantiti setiap jenis biskut akan dikurangkan...cth dr 50 pcs boley jadikan 30 pcs la..yg ni rege dia RM 90...

hamper 2
yg ni hamper VIP ...material tuk bakulnya aku gunakan still
harga pun ikut kuantiti..yg ni aku buat RM 70



hamper 3

yg ni yg biasa2 jerk...rege RM 60 ...ada 2 biskut x 50 pcs + kek buah ataupun kek coklat...

hamper 4

ha yg ni yg palinggggggggg simple..tp harga agak berat ckit..maklumla kuihnya 4 jenis...tu la yg dimaksudkan dgn berat..hehhehehe...harga yg ni RM 85..tp boley down sampai RM 40 ikut kuantiti biskut juga...




ENJOY! nantikan mini2 hamper bawah RM 50... ^_^

Aug 19, 2010

Kari Puyuh in the houseeeeeeeeeee!



hai semua...sehat...mcm mana dgn puasa? mesti MANTOPkan ++ segala ibadah wajib + sunat yg boley diamalkan di bulan pose nih...mencari BAROKAH...
ni aku na cite ckit,bila nak buka pose jerk mesti pening kepala nak masak apa kan..hari ni pun aku pening nak masak per..buat nasi goreng kg ok gak ekk..hihihihi..semalam dah buat Kue Tiew...dalam byk2 kali tu la 1st time aku masak BARU ada rasa sedap & balance rasanya...ceh! nmpk sgt mmg x pandai masakkan..huhuhuhu..mana tak nya si dira makan byk + yg tumpah2 lagi dek kerana dia cuba cedok sndr guna sudu & pastu try masukkan dlm mulut dia sndr...hahah..upanya anak aku tgh belajar cara nak mkn guna sudu...

k sambung citer... nak di jadikan citer...aku ni dikejutkan oleh permintaan ibu ku...tgh2 tgk tv tibe2 dia kata.." td aku mimpi mkn burung puyuh & itik mesti sedapkan...pastu burung puyuh tuh masak kari pekat2..perghh mesti enakkk lo " aku pun kata hah???! sambil telopong..hohohho telopong sbb ITIK tuuuuuu..mana nak cari..adoi..puyuh ok lgi...pening sipitam jap jam tuh..dgn bangganya aku ckp..puytuh boley cari mana la nak cari itik..sekor pun belum tnntu jumpe...chewaaahhh! cam tipu jerk kan.....mak aku kata mana tau kat kg mertua aku ada..aku ckp kedai cina byk la..mau ka ..hahah :P

k nak dipendekkan citer..dapat cr burung puyuh jerk...so terhasillah kari..aku masak kari mesti nak mcm India..tekak aku kan..tp mak kata letak santan aku ckp x mo la..x sehat..last2 aku buh susu cair ..tp buat pekat2..jd nak panggil kari mamak ka?kari india ka ? tau kari melayu? x kesahlah janji sedap..resepi boley tgk SINI cume +++ kan dgn susu cair.....& gantikan sayuran dgn 3 ekor burung puyuh belah 2 yerk...hehhehe



SELAMAT MENCUBA.....

Aug 17, 2010

Share info kesihatan~baca tau! FAKE GREEN PEAS!

Salam semua..selamat berpuasa..diam x diam dah hari ke 7 dah nih...seminggu la ni ekk...rasa kejap sgt kan...masa berlalu patas..so sudahkah kita memperbaiki amalan kita..disamping berpuasa jgn lupa dengan Solat2 sunat tgh mlmnya...Bacaan Ayat2 Suci Alquran nya...zikir2nya..jaga pandangan,jaga pendengaran ( rajin2 la bukak cd2 alquran atau zikir yerk) mulut...kene jaga betul2 nih........
k hari ni aku nak n3 pasal info kesihatan..raya nak dekat dah nih...biasa juadah raya la yg dipk2 kan ye x..k ni nak citer pasal emel yg aku dapat n patut kongsi bersama...bacalah..so berhati2 ketika membeli belah...


" Subject: FW: Fake green peas (kacang hijau) from Tesco !!! "

Green peas are green rounded pea seeds that are sweet and
starchy in taste. Green peas contains twice the protein of most
vegetable, so they are a healthier substitute for meat. Three
quarters cup of peas provides 6 grams of protein, plus thiamine,
riboflavin, niacin, calcium, iron, phosphorus, potassium and 645
units of vitamin A.



Unfortunately most of food industries in
developing nations cheating the customers with
fake greens peas which are prepared from toxic
chemicals (dyes). These industries preparing the
green peas form brown peas (cheaper) by soaking
them in dye solution for overnight.


All these chemicals have been banned by US food and
drug administration in 1974 itself.
Frequent consumption of fake green peas leads to
colon and bladder cancer.

All these fake green peas banned in US, Canada, all
European countries and other developed countries.

Identification of fake green peas:

1. Put the peas in boil water for 30 seconds, water turns
to green color.
2. After consumption check your tongue to observe green
color stains and light bitter in taste.

Symptoms

1. Stomach irritation, pain or acidity.
2. Urine turns to light green color.
3. Mild head ache.

Case study:

I am a common person too and not aware of these things.
After consumption of fake green peas I got stomach pain,
with a little bit common sense I observed my tongue which
having green stains.
The following packet bought from Tesco, penang on 4th July 2010.


As a responsible chemist I started analysis of above mentioned peas
in laboratory I find the toxic chemicals (green dyes).






News paper reference:
China daily
http://www.chinadaily.com.cn/china/2010-03/31/content_9664992.htm

D. Bharath Reddy

Research scholar

Centre for drug research

USM, Pulau Penang

Malaysia 11800.
Make aware of this whoever you know.........

please forward, it costs nothing.



--
Deevireddy Bharathreddy
Centre for Drug Research,
USM, Penang 11800,
Malaysia.

http://www.usm.my/drug/intro.htm


T.A.M.A.T BICARA KESIHATAN....

Aug 16, 2010

hepi 2nd annivesarry ~ 8/8/2010~ part Last


salam ptg2 ramadhan...Selamat Berpuasa...diam x diam dah 6 hari kita puasa...sebetulnya hari ni aku ada kursus..tp dek kerana dah x paham....belah ptgnya aku x joint....Dulu subject tu paling besh..pasal Magnetic Field..tp dek kerana dah bertahun2 tinggal..harusss bila masuk part dalam2 ckit..aku dah blur2...hand on lambat pulak...ni teori kan..

k ari ni aku nak n3 pasal picture2 annivesary kami..ni past last la sng citer....aku just masukkan gambar....N3 pasal besday si kecik tuh harus aku tayangkan masa date lahir dia 27/8 nih..hehheheh





time nih kene bg ucapan...aku terkejut n x tau nak ckp apa..ada x der..terima kasih n jemput makan..mr hubby x mo ckp..segan..adeh!

sesi nak potong2 kek..der 2 bj....

potong time...yg paling xcited harus...Si Hadirah la..wawawa


tu dia...fondent patung laki n pompuan..huhuhuh cian kat as..kene uli menguli...tq ass.. muah!

Posing ngan si kecik....

eh mana gambar aku ngn Mr hubby ek??? huhuhuh belum upload..lallalalll
nanti aku upload tuk penghujung n3 ini ekk..


can cin cauuuuuuuuu

:")




Aug 10, 2010

hepi 2nd annivesarry ~ 8/8/2010~ part II

part II.............................

or8 hari ni sambung lg citer pasal 2nd anniversary...kami sambut secara sederhana jerk..adala 3 family yg dtg....tq tu maya family,ipin family & of course along family ( kakak ipar aku la )..
yg beshnya 2nd annivesarry ni kite org sambut sekali besdey My BB..in advanced la kiranya..cepat 3 minggu..ceh! mak bpknya x sabar nak suh anak tu masuk setahun..wakakka.. :D
ala bukan apa kebetulan besdey si kecik jatuh pd 27/8 tp kan bulan puasa..so Mr Hubby kata celebrated sekali terus. tu yang ada 2 biji kek..1 ciskek + filling blueberry n 1 lg CMC fondant ( kapal terbang oren lg gitew..) sume tempah dengan
Sweet honey.
k layan dulu la gambar yg ada ni ekk..sekitar majlis kami yg berlangsung di MCD Seri Alam.

* ni la family aku...Mr Hubby a.k.a CDB, aku @ saputanganmerah@mrs kapcai@ajez shippuden & MLSHD* n x lupa juga..masa nak snap gamba..budak sorg ni pun nyibuk gak.. anak bongsu kakak ipar aku..tp x per..baju oren juga kan..diterima...



* kek cis oreo + filling bluberry + rumput oren butter ...huhuhuhuhu..sedap kan...huhhuh

tu dia kek si MLSHD..kapalterbang orennnnnnnnnn...fisrt2 dapat nak simpan dlm fridge bb nmpk kek ni terus kejar..nak tepuk..coz kalu nak take bath kapal terbang adalah sebahagian dr idupnya.........ke 2 kete ferari..ke 3 bola futsal..adoi....

itu jer dulu.....

B.E.R.S.A.M.B.U.N.G..............................

Aug 9, 2010

hepi 2nd annivesarry ~ 8/8/2010~ part 1





kecik je gamba kan...nak upload picture2 yg celebrated annivesarry x dpt lg...ni gara2 Mr hubby lupa nak save dlm pendrive mlm td la nih...pg ni check x der lak..igt nak xhare ngn kawan2 semua..hehhe...

diam x diam dah 2 tahun kami bersama.....huhuhu ye ke 2 tahun..atas kertas ye..tp aku rasakan mcm suku tahun pun rasa x sampai..sbb kami duk berjauhan..hujung minggu jer jumpa ..tu pun kadang2 Mr hubby kene kerja @ on call..huhuh mmg x dpt balik jumpe anak isteri kan...
tapi itu x menjadi hal...sebab..kdg2 aku sentias aberkata2 dalam hati..InsyaAllah suatu hari nt pasti ada kebaikannya..jgn takut..Allah maha adil & saksama.

xpe la aku masukkan gambar2 kenangan perkahwinan kami yg x seberapa nih..konon2 mengimbau kenanagn lama.....1st anniversary x sambut sbb dok sebuk persiapan nak sambut bb..hehhe so just wish jerk..tahun ni alhamdulillah niat suami tercapai..nak sambut 2nd Annivesarry + IN ADVANCED befday si kecik comel MLSHD yg per 1...

ok layan dulu gambar2 kenangan ini ekkk....hehhehehe

banner..xcually aku nikah time tuh 08/08/08
aku punya sukalah denagn nombor 8..huhuhu org cina kata ada ong ma...
huhuhuhh

ni masa kat butik andaman e qseh..mas ani test mekap & tuk amik gambar banner..


ni masa hari receptionnya kat belah aku yg temanya Javanese In Gold ConcepT~
serata alam aku cari baju jawa kaler gold nih...last2 jumpe kat tangkak..hehehhe
credit to cikgu fiee ..pak andam aku yg besh + krew2nya yg hapening!


~ ha ni la kek 2nd annivasarry aku semalam yg di tempah khas dr dapur sweet honey .... kredit to her..sedap beb..sempat la aku pomosi kat bdk2 MCD semalam.tema kaler oren..








Aug 6, 2010

~ Bercanda Di Tepian Padang ~~ :D









petang2 cenggini aku x tau nak cerita apa..badan letih..mata ngantuk nih...beru terinagt nak upload citer itu & ini sambil2 tu nak blogwalking ..lama sangat2 x mengunjungi blog kawan2....rasa RINNNNNNNNNDU sgt2 nak baca xtvt dia org..



ok paper pun aku nak kongsi sedikit keceriaan & kegembiraan pd teman2 semua.. ni la xtvt kami setengah hari bersama kawan2..maklumla sambutan hari keluarga tahun ni di buat kat tempat kerja aku...Group kami adalah gabungan 1 Fakulti + 2 Pusat = diberi nama BINGKA. x caya tuh baca gambar kat banner tuh..kesemua2 team diberi nama berdasarkan sumber inspirasi kuih tempatan di johor nih..ada kuih nagasari,epok-epok,seri muka & etc..






n citer paling besh aku kene cr org tuk jd tukang sorak..aje.. ke haru biru aku nak cari org dgn diberi 2 hari...lagu lg..org lg..step lg...hasilnya X DAN nak buat...muehehhehe..aku belasah lagu pengakap mana ntah yg di celok dr tenet..minta halal lah ye...last minute beb...credit to my buddy Ikin...shes everything lah...!

time hari kejadian..aku tarik saper2 jer yang rasa boley join sekepala..aku ajak yg lain..memanjang x boleh & ada kekangan ...hangin & bengang gak..tp bende tuh ilang bila kite org buat trening yg aku rasa adala dlm 15 minit..& kemuncakknya bila tetibe KETUA PTJ2 dengan slumbernya join..nak tau yg mana..korang tengokla dlm gambar diatas yg pakai baju kaler cream cair.. TQ Prof! u olls mmg sempoi compare the others!


seterusnya acara sukanneka la..aku n geng men buh jerk apa yang ada...mula2 acara sukanneka..nt korang tengokla gambar2 yg tersenarai...
futsal kaen batik..antar 2 group ..bingka 1 & bingka 2..

Bingka 2 sdg syokk tgk team lain main...


bingka 1..asek terjelopok jer dalam lecak...

pastu acara topang kayu..huhuh bdk2 ni harammmmm x gerak..kayu berat...korang layan ekk..last2 pertandinagn dijadikan sebagai ..sapa yg dapat gerak ckit kedepan..huhuhu


Bowling bola ragbi...pinnya?? botol harus..hat ni aku masuk tp x kene lngsung..x der talent men bowling cenggini la upanya..memanjang try x kene..muehheheh


sepak raga kain pelikat..lalalallala..hai kain pelikat lalallalala...

spinning gasing.uwaaaaaaaaa ni la acara yg aku tunggu2 nak test spinning gasing x dpt..coz kaum adam dah conker..aku baru nak try..tp dek kerana lambat sgt..aku cabut amik BB aku...uhuk...



tp korang perasan x/ sume baju oren / kuningkan....team2 lain adagak..tp yg pasti Team Bingka banyak yg memonopoli so hasilllllllllllllnya.......... jeng..jeng..jeng..........

*
*
*
*
*

EH BUKAN. NI HADIAH GAK..TP RATA2 TEAM BINGKA BANYAK YG DAPAT..DER LAGI...



*
*
*
*
*
*
*
*



T.A.M.A.T SUDAHHHHHH.. :0

Aug 5, 2010

3 days at 5 times in a month August!

*fengshui pasal kedudukan rumah.....*



*fengshui pasal The black hat seck map *


salam semua...pe kabar kengkawan2...rasanya dah lama bebenor x update ruangan ini...sume gara2 kepala pusing memikirkan hal2 yg bukan kerja hakiki..adoi! tu la pdahnya dapat job last minute..so saper harus dipertanggungjawabkan bila kerja yg dibuat x memenuhi spepefikasi yg dikehendaki...aku juga dapat nama kan..kan..kan..so asal boh jer la jawabnya...
ok2..ni nak citer pasal sesuatu...

pg ni aku check emel dapatla emel seperti tajuk citer aku tuh..tengok kalender mmg betul...ni just kepercayaan fengshui la..
so aku try cari2 pasal info feng shui ni....sbb nak titipkan sekali gambar2 fengshui..yg aku jumpe lain lak..x per..boleyla janji kepercayaan fengshui ye tak... ni aku titipkan pasal hari yg ada di bulan ogos yang katanya berlaku dalam 823 tahun sekali! fuiyooooo....umur kita pun x jejak sampai cenggitu kan... bacalah info2 ni sume..tp ignorekan ayat yg pasal duit tuh...sbb kita pun ada kepercayaan sendirikan...kalu terjadi pun..itu hanya kebetulan yang berlaku dengan Izin Allah.

"FYI, This August 2010 has :-
5 SUNDAYS
5 MONDAYS 5 TUESDAY

ALL IN ONE MONTH Interesting facts for this month of August 2010. This only happen once in 823 years . These are money bags, please pass to 8 good people & have money in 4 days. Based on chinese feng shui. "

boley juga jengok web ini untuk bacaan

Click Here




Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails