Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Dec 22, 2011

hari bedak sedunia..

Ye..hari bedak sedunia kan...haish..lum syampoo lg....camni ummi kena kije kat kilang bedak lah..tu pun lum tentu dpt freelg....alahai..anak2..mcm2 aktiviti ko buat ek....
@ bermula dari sini " mmi diera basuh car" ..ye basuh...tp guna bedak ek..tu lum guna syampoo lg  @
@ lantai kurang berseri..rak kasut kurang wangi @
@ tengoklah...x terkata apa2 @
@ ni dia si jali-jali menuangkan bedak di situ..ahai....lokasi seterusnya @
@ kat sini pun dia bubuh...lap lagi.....@
@ budak bijak bersama bahan bukti yg mencantikkan seisi umah @

DENGKI JANGAN TAK DENGKI..ALAHAI..BIG SISTA..SABAR JE LA..

Tiada kata-kata secantik gambar..setiap gambar ada lagu..he3 kata Yuna lah...tp tengok je lah ek...

<3 uwaaa..apa ko buat ni diera..tinggal p mandi..kuar bilik air ..upa gini dah si alisha nya..td ummi tgk diera tido lg..pandai! cari masa n amik peluang ek... <3
<3 hat nih aq meroyan jap...boley si big sista ni letak kipas atas adik dia..seb baik dia dah cabut plug dulu..ummi masak kat dapur..ko buat kije ek kat bilik..adus <3
<3 big sista kata "mmi.. mata licha getah ambut " ..bijak2.. <3

<3  ni lah dia si pelaku ( baju kuning seluar polkadot bitu)bangga bergambar dengan si mangsa..kikikiki) <3

Dec 10, 2011

Alhamdulillah..dah masuk 2 bulan ..

Syukur Alhamdulillah..dah 2 bulan umur my Little Beauty...My little Angle dah jd big sista....2 tahun 4 bulan...haish..rs kejap je kan..rasa sengkang mata tu x abes lg..dah sengkang mata tuk y baru..tulah pengorbanan ibu.teringat kat mak...camnilah dulu dia...hmm di perantauan ( mcm jauh noh...)
Aq lah ibu.ayah.isteri.suami..nilah kehidupan aq bersendirian menguruskan segala2nya..terbaek..syukur masih dikurniakan kekuatan,kesihatan yg baek..

 k layan lah gambo2 My Little Beauty..ada gak teselit gambo My little Angel..adik beradik kan..

::: fresh delivary :: 3 jam 25minit slps kelahiran..kat Goh Maternity Bukit Pasir,Batu Pahat.@ 4.15pm on 10.10.11 @3.5kg.. Sangat persis big sista dedulu:::



Di Usia yg masih muda...ceh... 1 hari.. alahai....belum bubuh nama..ngh bincang2..khidmat bantuan sahabat2 lah jawabnya::


:: Baru masuk 8 hari ::: mcm muka sape ek..mcm muka Big Sista kan...:::



:: nila my kiddos ..Amni ( My Little Angel) & Alisha ( My Little Beauty) :: posing si Amni Zahra Hadirah ni...:: MLB diberi nama Alisha Zulfa Hayani : thx to mak ikin n mummy ek..kasi cadangan nama..akhirnya kami pilih nama Zulfa Hayani itu..



:: 30 hari nih..cunnnnn kan...eheheheh :::



::: dah 40 ari :::::hu2 tinted sikit anak aq nih..tp org kata,ni belum pecah warna nih;;hu2..cam buh water kaler jerk..:p ..sayang anak ummi :::

::

:: di usia 2 bulan ::: syoknya tgk MLB tido :::


itu dulu..nanti2 aq upload lg gambo2 my kiddos ek....

dia buat ummi nak pengsan lagi ari ni...hu3

ha...harini dah seminggu aq check out dr umah mertua aq..ikutkan my little beauty dah 60 ari..saja nak biasakan dr jaga anak2 sndr sebelum aq naik kije secara rasminya tahun depan...
hari ni aq huru hara gaklah..maklumla big sista sgt lasak..maha lasak...sampaikan selalu " curi" ketuk,pukul,sepak,baling,smack down si Little My Beauty...teruji beb kesabaran..kadang aq rs cam nak meroyan..hu3...seb baik x gila..adeh..camne la esok2 le dah naik kije..maafla ekk jenjiran..suara jiranmu bakal mengegarkan kawasan perumahan..Tarzan Taman nak menjerit..akakak..
hari ni layanlah apa yg berlaku k kat home sweet home aq..

::: Big Sista boley kasi bedak aq nya sofa :: kurang berseri katanya :: :D


:: semalam dapat biskut dr Aunty Aqla..sudahnya..mkn jemnya..biskut tu dia buat men masak2::: last2 ummi gak yg telan..haish dah la ngh fight nak kurus nih:: akakakak


:: broom tu dia kata tuk ban2 ummi sapau2 lantai umah..nilah cara big sista menyapu..terbaeeekkk :: :D


:: lokasi bilik belajar & main...mmg betul2 dia main..suh kemas..kejap mi..kemas la ni..tp aq tengok sama jerkkk x kemas gak..adeh ::


:: nak pakai bedak ke..nak buat air..mana 1 pilihan hati ekk..sudahnya..men tempat lainlah..tinggal dulu kat meja..::


:: amik segala bagai barang2 toiletries My little beauty tuk dirinya..dia kata..ni diera punya..bukan lisha punya :: adeh...

TU JE DULU K..ADA LAGI NIH...

Time unTuk Masak! part Last :: sambungan Oh aNak!!

ha..ni sambungan 2 cerita yg sebelum nya..hebat big sista ni..bikin ummi ting tong..x cukup kaki tangan tau..so big sista nilah y melengkapkan segala2nya..hu3...

:: kupas bawang dulu::kupas pakai jari sbb big sista request pisau..ummi wat xtau .hilang akal namanya nak bg ::



 ::: amik serbuk santan + bawang seketul y dah dikupas guna jarik td tuh + halia 3"..tumbuk kasi hancur:


 :: dah siap tumbuk..amik bekas n sudu..korek guna sudu y ummi bagi td..n masukkan dalam mangkuk kesukaan :::

 :: pastu amik tepung pulut..tuang dalam lesung kasi tumbuk sampai jd zahrah2 kecil...pas2 amik kuali buruk ummi < y bakal dibuang> buh semua BUMBU y sudah ditumbuk tadi..siap :: gaullllgaul..ha3...
SEKIAN TERIMA KASIH..sebab menatap gambar2 nih..

memang stress nak uruskan semuanya seorang diri..tp bila tengok kerenah my kiddos..ilang semuanyakan.....itulah anak.....sumber kekuatan seorang ibu....

ohhh anak! :: sambungan Tongkang Pecah! ::

ni sambungan lagi nih..ada lg 1 part..semuanya dlm 1 hari tau..ummi x ley nak kemas...kemas tang sana ...dia sepah tangsini..baru nak kemas yg sini..siren dr My beauty bunyiklak..sudahnya..ummi pening kepala nk uruskan..wahhaha..tiap2 hari smpi malam nih ummi tdo lewat..sbb nila wak2nya yg free..nak kemas,lipat baju,susun balik perabot n ofcoz..berinternet....hadeh!..rabak bijik mata mak..


:: ni dia..penat men kat depan tv..pindah ke bilik study lak..sepah apa y ada dlm bilik tuh :::


:: konon2 nak tolong susun books yg ada..tapi nila hasilnya..tambah seri lah ummi ni..x tahu ker:::

:: ceh! gaya macam rehat2 kan..tapi sebenarnya..baru pas tergolek disebabkan terpijak menan yg ada..ummi x sempat nak ngemas coz ngh susukan MY Beauty :::


:: penat maen p esbox ummi..cari apa yg ada..lar xder apa ke mi..coklat masak ni pun boleylah..ummi pun dah lama x wat kek kan..so belasah je la..nt xpired! :::

:: siap makan cokelet..sambung ke,as lagi..ye x :::hu3..
  :: ni dia..sambung sini lak ::::


BERSAMBUNG LAGI KE EPISOD AKAN DATANG..MASAK PULAK!!

ToLoNg!!! Cam TongKang Pecah Wei ::

Tiada kata-kata secantik gambar yg tertera..huhu3...cabaran hari per1 & ke2 aku dengan my kiddos menghabiskan sisa2 hari berpantang lepas gave birth.tongkang pecah!!.

bosan stay kat kg lelama..aq amik keputusan balik ke kaw jajahan aku..saja nak try 2 minggu..gi pun next year naik kije..sama gak situasinya..aku lah ummi,baba,isteri & suami...( teringat rancangan WHI t/ari tadi... "PERKAHWINAN JARAK JAUH " HU3.memang sesuai la tajuk y dibincangkan hari ni..touching....still rasa bersyukur kerana aku masih ada sahabat2 yg membantu asepanjang bertahun-tahun ni..TERIMA KASIH SAHABAT YG MEMAHAMI JIWAKU INI
kala bersendirian dibawah bumbung yg disayangi..aku menangis kerana semuanya bersendirian..teman bicara ...ngan dinding je le..
la ni..teman gaduh big sista lar..baru 4 hari,...aku dah mula jadi mak tarzan..wahahah apa tak nya..tengok je lah gambo2 kat bawah nih...
menuntut KESABARAN yg tinggi..dengan perangai big sista..little beauty senang nk jaga..maklumlah still baby lg...
layanlah apa yg terjadi k...
hu3






HARI PERTAMA:: DINO SENIN aka MONDAY aka HARI ISNIN
 ::: kurang cantik ummi punya tempat tisu & runner :::tambahan aksesori dr my big sista :::

::: nampak seri sikit dengan baaaaasikal ( cara big sista sebut ) kuningnya ::ha baru cantik mi :: hu3

:: mi x berseri la meja ketapang nih :: diera tambah pastik ek:: <- ada yassin..diera baru siap ngaji ::

SAMBUNG LAGIK KAT HARI SETERUSNYA....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails