Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Dec 22, 2011

hari bedak sedunia..

Ye..hari bedak sedunia kan...haish..lum syampoo lg....camni ummi kena kije kat kilang bedak lah..tu pun lum tentu dpt freelg....alahai..anak2..mcm2 aktiviti ko buat ek....
@ bermula dari sini " mmi diera basuh car" ..ye basuh...tp guna bedak ek..tu lum guna syampoo lg  @
@ lantai kurang berseri..rak kasut kurang wangi @
@ tengoklah...x terkata apa2 @
@ ni dia si jali-jali menuangkan bedak di situ..ahai....lokasi seterusnya @
@ kat sini pun dia bubuh...lap lagi.....@
@ budak bijak bersama bahan bukti yg mencantikkan seisi umah @

DENGKI JANGAN TAK DENGKI..ALAHAI..BIG SISTA..SABAR JE LA..

Tiada kata-kata secantik gambar..setiap gambar ada lagu..he3 kata Yuna lah...tp tengok je lah ek...

<3 uwaaa..apa ko buat ni diera..tinggal p mandi..kuar bilik air ..upa gini dah si alisha nya..td ummi tgk diera tido lg..pandai! cari masa n amik peluang ek... <3
<3 hat nih aq meroyan jap...boley si big sista ni letak kipas atas adik dia..seb baik dia dah cabut plug dulu..ummi masak kat dapur..ko buat kije ek kat bilik..adus <3
<3 big sista kata "mmi.. mata licha getah ambut " ..bijak2.. <3

<3  ni lah dia si pelaku ( baju kuning seluar polkadot bitu)bangga bergambar dengan si mangsa..kikikiki) <3

Dec 10, 2011

Alhamdulillah..dah masuk 2 bulan ..

Syukur Alhamdulillah..dah 2 bulan umur my Little Beauty...My little Angle dah jd big sista....2 tahun 4 bulan...haish..rs kejap je kan..rasa sengkang mata tu x abes lg..dah sengkang mata tuk y baru..tulah pengorbanan ibu.teringat kat mak...camnilah dulu dia...hmm di perantauan ( mcm jauh noh...)
Aq lah ibu.ayah.isteri.suami..nilah kehidupan aq bersendirian menguruskan segala2nya..terbaek..syukur masih dikurniakan kekuatan,kesihatan yg baek..

 k layan lah gambo2 My Little Beauty..ada gak teselit gambo My little Angel..adik beradik kan..

::: fresh delivary :: 3 jam 25minit slps kelahiran..kat Goh Maternity Bukit Pasir,Batu Pahat.@ 4.15pm on 10.10.11 @3.5kg.. Sangat persis big sista dedulu:::



Di Usia yg masih muda...ceh... 1 hari.. alahai....belum bubuh nama..ngh bincang2..khidmat bantuan sahabat2 lah jawabnya::


:: Baru masuk 8 hari ::: mcm muka sape ek..mcm muka Big Sista kan...:::



:: nila my kiddos ..Amni ( My Little Angel) & Alisha ( My Little Beauty) :: posing si Amni Zahra Hadirah ni...:: MLB diberi nama Alisha Zulfa Hayani : thx to mak ikin n mummy ek..kasi cadangan nama..akhirnya kami pilih nama Zulfa Hayani itu..



:: 30 hari nih..cunnnnn kan...eheheheh :::



::: dah 40 ari :::::hu2 tinted sikit anak aq nih..tp org kata,ni belum pecah warna nih;;hu2..cam buh water kaler jerk..:p ..sayang anak ummi :::

::

:: di usia 2 bulan ::: syoknya tgk MLB tido :::


itu dulu..nanti2 aq upload lg gambo2 my kiddos ek....

dia buat ummi nak pengsan lagi ari ni...hu3

ha...harini dah seminggu aq check out dr umah mertua aq..ikutkan my little beauty dah 60 ari..saja nak biasakan dr jaga anak2 sndr sebelum aq naik kije secara rasminya tahun depan...
hari ni aq huru hara gaklah..maklumla big sista sgt lasak..maha lasak...sampaikan selalu " curi" ketuk,pukul,sepak,baling,smack down si Little My Beauty...teruji beb kesabaran..kadang aq rs cam nak meroyan..hu3...seb baik x gila..adeh..camne la esok2 le dah naik kije..maafla ekk jenjiran..suara jiranmu bakal mengegarkan kawasan perumahan..Tarzan Taman nak menjerit..akakak..
hari ni layanlah apa yg berlaku k kat home sweet home aq..

::: Big Sista boley kasi bedak aq nya sofa :: kurang berseri katanya :: :D


:: semalam dapat biskut dr Aunty Aqla..sudahnya..mkn jemnya..biskut tu dia buat men masak2::: last2 ummi gak yg telan..haish dah la ngh fight nak kurus nih:: akakakak


:: broom tu dia kata tuk ban2 ummi sapau2 lantai umah..nilah cara big sista menyapu..terbaeeekkk :: :D


:: lokasi bilik belajar & main...mmg betul2 dia main..suh kemas..kejap mi..kemas la ni..tp aq tengok sama jerkkk x kemas gak..adeh ::


:: nak pakai bedak ke..nak buat air..mana 1 pilihan hati ekk..sudahnya..men tempat lainlah..tinggal dulu kat meja..::


:: amik segala bagai barang2 toiletries My little beauty tuk dirinya..dia kata..ni diera punya..bukan lisha punya :: adeh...

TU JE DULU K..ADA LAGI NIH...

Time unTuk Masak! part Last :: sambungan Oh aNak!!

ha..ni sambungan 2 cerita yg sebelum nya..hebat big sista ni..bikin ummi ting tong..x cukup kaki tangan tau..so big sista nilah y melengkapkan segala2nya..hu3...

:: kupas bawang dulu::kupas pakai jari sbb big sista request pisau..ummi wat xtau .hilang akal namanya nak bg ::



 ::: amik serbuk santan + bawang seketul y dah dikupas guna jarik td tuh + halia 3"..tumbuk kasi hancur:


 :: dah siap tumbuk..amik bekas n sudu..korek guna sudu y ummi bagi td..n masukkan dalam mangkuk kesukaan :::

 :: pastu amik tepung pulut..tuang dalam lesung kasi tumbuk sampai jd zahrah2 kecil...pas2 amik kuali buruk ummi < y bakal dibuang> buh semua BUMBU y sudah ditumbuk tadi..siap :: gaullllgaul..ha3...
SEKIAN TERIMA KASIH..sebab menatap gambar2 nih..

memang stress nak uruskan semuanya seorang diri..tp bila tengok kerenah my kiddos..ilang semuanyakan.....itulah anak.....sumber kekuatan seorang ibu....

ohhh anak! :: sambungan Tongkang Pecah! ::

ni sambungan lagi nih..ada lg 1 part..semuanya dlm 1 hari tau..ummi x ley nak kemas...kemas tang sana ...dia sepah tangsini..baru nak kemas yg sini..siren dr My beauty bunyiklak..sudahnya..ummi pening kepala nk uruskan..wahhaha..tiap2 hari smpi malam nih ummi tdo lewat..sbb nila wak2nya yg free..nak kemas,lipat baju,susun balik perabot n ofcoz..berinternet....hadeh!..rabak bijik mata mak..


:: ni dia..penat men kat depan tv..pindah ke bilik study lak..sepah apa y ada dlm bilik tuh :::


:: konon2 nak tolong susun books yg ada..tapi nila hasilnya..tambah seri lah ummi ni..x tahu ker:::

:: ceh! gaya macam rehat2 kan..tapi sebenarnya..baru pas tergolek disebabkan terpijak menan yg ada..ummi x sempat nak ngemas coz ngh susukan MY Beauty :::


:: penat maen p esbox ummi..cari apa yg ada..lar xder apa ke mi..coklat masak ni pun boleylah..ummi pun dah lama x wat kek kan..so belasah je la..nt xpired! :::

:: siap makan cokelet..sambung ke,as lagi..ye x :::hu3..
  :: ni dia..sambung sini lak ::::


BERSAMBUNG LAGI KE EPISOD AKAN DATANG..MASAK PULAK!!

ToLoNg!!! Cam TongKang Pecah Wei ::

Tiada kata-kata secantik gambar yg tertera..huhu3...cabaran hari per1 & ke2 aku dengan my kiddos menghabiskan sisa2 hari berpantang lepas gave birth.tongkang pecah!!.

bosan stay kat kg lelama..aq amik keputusan balik ke kaw jajahan aku..saja nak try 2 minggu..gi pun next year naik kije..sama gak situasinya..aku lah ummi,baba,isteri & suami...( teringat rancangan WHI t/ari tadi... "PERKAHWINAN JARAK JAUH " HU3.memang sesuai la tajuk y dibincangkan hari ni..touching....still rasa bersyukur kerana aku masih ada sahabat2 yg membantu asepanjang bertahun-tahun ni..TERIMA KASIH SAHABAT YG MEMAHAMI JIWAKU INI
kala bersendirian dibawah bumbung yg disayangi..aku menangis kerana semuanya bersendirian..teman bicara ...ngan dinding je le..
la ni..teman gaduh big sista lar..baru 4 hari,...aku dah mula jadi mak tarzan..wahahah apa tak nya..tengok je lah gambo2 kat bawah nih...
menuntut KESABARAN yg tinggi..dengan perangai big sista..little beauty senang nk jaga..maklumlah still baby lg...
layanlah apa yg terjadi k...
hu3






HARI PERTAMA:: DINO SENIN aka MONDAY aka HARI ISNIN
 ::: kurang cantik ummi punya tempat tisu & runner :::tambahan aksesori dr my big sista :::

::: nampak seri sikit dengan baaaaasikal ( cara big sista sebut ) kuningnya ::ha baru cantik mi :: hu3

:: mi x berseri la meja ketapang nih :: diera tambah pastik ek:: <- ada yassin..diera baru siap ngaji ::

SAMBUNG LAGIK KAT HARI SETERUSNYA....

Nov 12, 2011

sekarang tgh L..fight to be M back! caiyok.........

simbolik ini...baca tajuk n tengok gambar k....korang fahamkan..wahahha..aq ngah fight nak dpt M balik nih..wahahahhahah..usaha...usaha.....sabar..sabar...= succes!

saje BOLD n besarkan wording...cabar dr sndr nih..hu3..
muaks!

CuCi Mata k..cantikkan..wahaha







salam semua..lama gilosss aq x hapdet blog tercinta nih...bz kah? wahahahha..ye kot..bz nak uruskn dr sndr n anak2...umah y x bertangga...kije...kene sebukkan diri..maklumlah nt ada org kata aq ni...ada masa nak MENCARI ALASAN SBB MR BOS X HADAKAN..paisey..paisey statment tuh....padan muka aq ..ha3.....pandainya aq kan..... xpe cuci mata dulu apa yg ada...nak upload lebey2..kabel henpon aq trtinggal lak...esok nk lik kg tuk sambung cuti aq yg lama nih....

Aug 8, 2011

arini 8.8.2011 = 8 ramadhan 1423 H = dah masuk 3 thn + hampir 8 thn kita kawan

kenapa aq tulis camtu ekk? tarikh tu sgt bermakna buat aq n Mr Hubby lah..hu3...Alhamdulillah dengan izin Allah dah hampir 3 tahun usia perkahwinan..nak afdhal kene tunggu kol 6 pm...tu waktu nikah tuh...he3..kalu ikut usia perkenalan kiteorg almost 8 years jugaklah..hi3..

...Hari ni xder celebrate apa2..just wish melalui SMS je mas asahur td..almaklumlah..kami masih duduk berasingan..Tinggal asing2 pun..dah nak masuk dua dah nih..hi3..Alhamdulillah rezeki Allah bg kan..amanah tuk ibu bapa....nmpknya nak celeberat kene lah tgu mlm raya sok..sekali arung buat party kecik2 tuk my angel..nak masuk 2 tahun dah....kejap je kan..tup2..dah nak dpt adik lak ni...hi3....

 kata2 indah dr Mr hubby y disayangi n dicintai 
" Hepi anivesari utk syg gak yg ke 3..moga ikatan yg tersimpul makin kuat utk kt sefamily " segar mata k masa sahur td....dah le sahur sensorang..haish....pe ley buat...

" Ya Allah berikan aq kekuatan untuk menongkah arusmu selama mana aq berpijak dibumi mu...berikan aq kesabaran yg tggi dlm menguruskan amanahmu..menjaga n mndidik anak2 aq seorang dr...dan menjaga ibuku yg sgt aq kasihi...
sesungguhnya aq Redha diatas segala ketentuanmu Ya Allah...AMIN...."

k layan lah lagu nih..hi3....



pas2 ley cuci mata gamba kawen aq yg lelama...Epiq! tema time tuh..Traditional jawa k..hu3...thanks to syukri ( photographer haku ler )  https://www.facebook.com/home.php#!/media/albums/?id=1133122161
n cikgu fiee( tukang tatarias..ngeh3) https://www.facebook.com/home.php#!/media/albums/?id=1567171257


 amacam..cun kan..lalalalalalala


men tepi parit....jap g terjun dlm itu parit..wahahahhaha....


sekiannnnnnnnnnnn...doakan kebahgiaan kami ekk..semoga perjalanan hidup kami diberkati,dpermudahkan segalan2nya..kuat semangat n yg plg ptg SABAR..SABAR ^_^

Aug 4, 2011

OUR IFTAR semalam.....AYAM KASIH ALIA

ceritanya begini k....semalam kene masak tuk kengkawan setelah sehari sebelumnya kengkawan yg masak..so my gliranlah...so dlm kepala teringat resepi y aq tengok kat KETUK-KETUK RAMADHAN tuh..resepi AYAM CITRA ZARINA ZAINUDDIN..aq google lah kepala haku ni..tara jumpe yg clear..sume sipi2.kat tenet n youtube..penat dah tekan2 keyboard nih..XJUMPE MAK!s..hu3..tp yg syokknya...aq lupa resepinya camne..cara masak pun maen hingat2..jd dek xpasti tu aq mencipta lah resepi sendiri..yg pasti  kawan2 aq mkn xder lak sakit perut...so xtau nk buh nama apa kat resepi nih..aq letaklah sesuka ati aq sempena slot TV3 tu kan...AYAM KASIH ALIA ..hmm jahatkan mama Anis..ada sbb dia jd cam2..hu3..





*** snap bila dah tingal bakinya..hu3..xsaba nak buka dah time nih..so x snap pun dulu..akakakakak..

 BAHAN GORENG


 4 ketul dada ayam - potong dua
serbuk kunyit secukupnya - tuk perapan

BAHAN TUMISAN

2 batang serai siap2 ketuk
1 genggam daun kari - tp x letak..kehabisan stok..n kat kedai berdekatan xder..
1 pack rempah tumis ( yg ada kayu manis +bunga lawang+jintan+ketumbar )
 1" halia - tumbuk halus 
3 ulas bawang putih - tumbuk halus
 1 biji besar bawang merah - tumbuk halus 
2 senduk cili paste - nak sedap guna cili kering yer...
1 sudu besar serbuk ketumbar
 5 sudu besar kicap manis - anggaran coz aq x sukat guna sudu pun.. 
1 sudu sos tiram
 1/2 cawan gula melaka -sagat halus
garam secukup rasa
 1/2 cawan air

CARA MEMASAK


1. Goreng BAHAN GORENGAN sehingga warna keemasan,angkat n toskan minyak..ketepikan 
2. Panaskan minyak secukupnya tuk BAHAN TUMISAN ..Masukkan serai yg diketuk..sampai naik bau. 
3. Kemudian masukkan rempah tumis..naik bau.. 
4.Masukkan halia ,tumis sekejap. 
5.Kemudian diikuti dgn bawang putih yer.. 
6. Jangan lupa Bawang merahnya pulak ek..dah ok n bau sekata... 
7. Masukkan chili paste lak...masak sampai naik minyak ye..bila aroma dah tergoda.. 
8. Serbuk ketumbar pulak menyusul yerk...gaul sebati n bau sekata...
9.Bubuh la pulak kicap manis td secukupnya...
10.Selepas itu masukkan sos tiram..gaul..
11.Disusuli pula dengan gula melaka yg dah disagat..gaul rata yer...
12. Garam jgn lupa yer...ikut suka brp banyak k...
13. Masukkan air pula..tunggu hingga mendidih & pekat
14.masukkan ayam yg dah digoreng td...gaul rata yer.....dah sebati bahan2nya...boleh la angkat..n hidang...


SELAMAT MENCUBA......

pigmentasi??? ouch! sudah keluar!!! faktor umurkah? @ pembawakan?@kestresssan !

wahahahah...2 minggu ni aq stress tahap gaban..dus!dush!dush!..biasalah pasal Mem Besar aq tuh..adeh..xtau nak menyelami macam mana lg jiwa tuanya aq cuba sebaiknya tuk melayan kerenah nya..tanpa ada rs MEMBEBANKAN..bila sedih n tertekan aq buat solat sunat n berdoa byk2.n baca surah Alam Nasyrah bebanyak + doa nabi nuh tuk cool kan ati aq..
 Tp semua serba xkene.haish..de jek jalan cr pasal kan...yg menjadi hangat Mem 2nd ( adik aq yg ntah apa2 tuh la) provok.ada ke dia kata aq x kasi mem besar aq mkn..sakit x bwk p sepital..zalimnya aq kalu buat cam2.Mem Besar mmg suka ckp xder apa nk mkn...sakit ..ubat xder..haish..aq rs fridge aq tu penuh n checkup kat kinik tiap2 bulan anto n sakit sikit manjang kinik je aq anta..dah la ngn memboyot ni + handbag sorang lg...manalah aq xterkangkang sorang2..susahnya bila mr hubby berjauhan kan.... ..paisey aq k! pe lagi..atom..nuklear kuarlah...xder niat nk slhkan Mem Besar..aq tau keadaan dia x sprt ibu2 yg sihat pemikirannya...aq je y mmndam rs..xder siapa paham keadaan keluarga aq...mujur ada sahabat2 & kakak2 yg dpt berkongsi masalah...sedara Mem Besar? Huh! sgt menjengkelkan..paham tp suka cari pasal! yah.yah..yah !


 wokey balik pd tajuk ATAS tu k...wah dah der bintik2 itam la kat muka aq..adeh! jeragat kah? kulit x ratakah? adeh..dah la cerah..so nmpkla bintik2 tuh..sudahnya pe lg..p saloon tanya lah..katanya dah der pigmentasi..wah..tp masih awal n boley dikawal...dulu aq pakai poduk ni..bertahun2 jd pengguna setia...masa tu jerawat abes muka aq....pas2 stop jap..semenjak pindah ke kaw jajahan baru nih..4 thn..sekejap ke..adeh..so skrg aq pakai balik tp tuk anti pigmentation..wah..terima lah hakikat yer..umur dah meningkat ke 3 series ek...adeh..pas2 ngn pregnancy lg....k la aq share artikel pasal pigmentasi nih... hopefully yg aq highlite kaler ijooo ( bahse jawa ) tuh betullah...pas give birth..harap eransur ilang....amin...

 tengokla...der bintik2 itamkan...cam tahi lalat tu kan......byklak kat pp sy yg cerah ini..hu3 :p

dr jauh pun nmpk..tp nmpk cam tahi lalat lak..sweet je kan..ha3..perasantan! mak nih....akakaa

 solutionnya..mak pakai ni poduk ni..so far ni kot yg mak rasa sgt sesuai tuk kulit mak..ahak!


pigmentasi adalah perubahan warna kulit seseorang yang disebabkan adanya penyakit atau perlukaan yang bisa menimbulkan perubahan warna yang lebih gelap (hyperpigmentation) atau lebih terang (hypopigmentation).

Penyebab utama hiperpigmentasi adalah peningkatan jumlah melanin, substansi tubuh yang bertanggung jawab terhadap tampilan warna kulit (pigmen). Memang ada kondisi tertentu yang mempengaruhi jumlah melanin menjadi meningkat, seperti kehamilan atau penyakit Addison (penurunan fungsi kelenjar adrenal). Paparan sinar
Matahari yang intens juga diduga sebagai penyebab utama hiperpigmentasi. Konsumsi obat-obat tertentu, seperti golongan antibiotik atau amiodarone, chloroquine dan quinacrine menjadi faktor terjadinya hiperpigmentasi.

Salah satu contoh dari hiperpigmentasi adalah
melasma (chloasma). Kondisi ini ditandai dengan adanya flek kecoklatan yang berada di wajah. Melasma bisa terjadi pada perempuan hamil dan dikenal sebagai "mask of pregnancy." Umumnya melasma pada masa kehamilan akan menghilang berangsur-angsur usai persalinan.

Source(s):

Jul 8, 2011

Biarkan Ia Berlalu..Aq lupakan semua itu Kerana Allah Taala..

salam semua..

lama aq x hapdet blog kan..bukan apa..sebuks skrg...x cukp tgn n kaki..pe lg bisnes aq lah..Rezeki Allah kan..kita kene ingat selalu...n mensyukuri nikmatnya..ye x? solat2 sunat jangan lupa amalkan..mudah2han rezeki yg dicar sentiasa diberkati..

Diam tak diam ,aq dah meninggalkan episod dukalara aq lebey kurang 6 bulan y lalu..sedih...geram...sakit ati..dendam semuanya ada...biasalah hati ngh sakitkan...tp xpe..aq xsuka nak salahkan sesiapa...pe lagi ....SALAHKAN DIRI SENDIRILAH! dan balik semula kepada ALLAH TAALA.sebab setiap kejadian,setiap detik,setiap perasaan tu semua ALLAH yang tentukan...betul tak?

Aq tau DIA mesti nyampah tahap gaban kat haku...ha3...maybe dia akan anggap aq mcm2...ye la..kalu si kekasih hatinya cakap kat dia pun..mesti dia akan kata aq gakkan..haish! kelakar..kelakar...bila aq x menjawab dikatanya aq mcm2..bila aq menjawab dia kata aq lak yg gatal..adeh! siap kata aq ni takut ngn my hubby sebab TERHEGEH2 BITAU KAT HUBBY AQ..ALLLOOOOOOOO MAKCIK..aq nyer blog,aqnye fb ,sume Mr Hubby aq ley acces hokey! so apa aq nak takut...lainlah ko tu..x semena2 nak block  MUKABUKU aq..pehal???? ko takutlah tu ngan bayang2 ko kannn...LIDAH N KATA HATi KO mmg mudah kata "YE! AQ PUN SALAH" ..tapi ko rasa..ko mendalami x apa yg ko kata..sebab DALAM MASA YG SAMA KO KATA AQ MCM2 KAN..poyolah ko beb!tepuk dada tanya IMAN BEB! ko tanya la sang kekasih hati ko tu..dia jujur x pada kau!ingat org yang baik diciptakan untuk yg baik ye!

Aq malas nak kepoh2..tp ko dok berasap kipas hakukan..provok aq kan..maklumlah aq ni kan berjauhan ...ko bolehla kata aq aq mcm2 amik peluanglah ..n jgn jadikan alasan tuk buat bukan2...alllooooooooooo...sekurang2nya aq ni hidup berdikari,menyara keluarga,menyara mak bapak aq..x pulak aq mintak duit sesapa.aq tau nak uruskan semunaya tanpa Bos aq disisi k!aq X PERNAH MENGELUH..SEBAB SEMUNYA ALLAH YG TENTUKAN..APA NAK PENING..BERDOA N BERZIKIR LAH PD YG ESA..INGAT..SOLAT TIANG AGAMA YE...

...ko lupa satu benda yg belum ditentukan ALLAh k! ko ngah senang nih..tunggu je la satu hari nanti..kalau Ujian tu datang pd keluarga kau..waima kau sendiri...hebat ke tak kau nak menongkah arus...DUNIA ITU BULAT BEB! ...manusia boley berubah beb..tp berubahlah dgn niat n hati yang ikhlas..semata2 kerana ALLAH TAALA..bukan senang nak buat tau..tulis n bercakap mmg SANGAT-SANGAT MUDAH!tapi kita kuat x nak melakukannya...haish...emosi lak aq kan..poyolah haku nih..adeh!

Tapi Allah Maha Kuasa...Dia menciptakan Hati Hawa ini tuk mudah memaafkan...aq maafkan ke..hmmm Wallahualam..tp aq melupakannya kerana Allah Taala..Biar aq betul2 ikhlas melupakan apa yg dikata n dihamun..aq terima kata2nya seikhlas mungkin..tu lah namanya cabaran kehidupan....

Terima Kasih Ya Allah kerana kau memberi aq kesedaran yang sangat tinggi dalam pencarian aq menuju jalan mu Ya Allah..Aq sentiasa berusaha memperbaiki setiap inci perjalanan ku demi mencari Redha yg Hakiki...

Dan Pada Ko & Sang Kekasih Hati yg dilambung2...ingat setiap ujian yg datang itu adalah untuk menyedarkan betapa kerdilnya kita n banyaknya khilaf kita pd ALLAH...DIA mengingatkan kita agar KITA SENTIASA BERSYKUR DIATAS SEGALA NIKMAT YG DIA BAGI PD KITA...DARI SEMUA ASPEK...JGN PANDAI BERKATA..TP AMALKAN SEGALA KEBAIKAN YG DITUNTUT...

ingatan ini adalah tuk AQ juga Yang Sentiasa LALAI dengan Hasutan SYaitan....
" LAILA HA ILLA ANTA,SUBHA NAKA INNI KUNTU MINAZHOLIMIN "  <-- maafkan ejaan aq dalam bahasa melayu ini.....

Jun 9, 2011

my wish list yg ke brp ntah gaknyer ...bukan beg coach k..tu dah dpt dah...2 bulan lps..ngeh3

Alhamdulillah..thx to Allah..rezeki ...hari ni dpt call dr kurier....aq nyer miss sweetie yg itam manis lg berkilat dah smpi kat tgn...wihu! wlupn brand biasa,tp ckuplah tuk aq gunakan ia sebagai medium bisnes on9 n hapdet blog aq yg dah berkurun x hapdet n x berisi cerita..walhal byk nih nak cecite...ngeh3...bila kala si comel aq tdo,dptlah hapdet sesatu coretan..tp pas ni smpt ker? coz yg ke2 nak menyusul nih...silap2 hanta kat Mr hubby pakai... last year Abg miss sweetie a.k.a Mr Macho dah selamat di hantar ke umah mr hubby, nak buat drawing katanya..untung dpt wife chumil cam aq nih < wihuuu puji dr sendirik lak aq..akakakak ) btway..aq seronok..walaupun tunggu lama tuk dptkannya ....haish..pasni apa my wish list yg seterusnya ek...ikutkan bersususn nih.....wahahahahahah..lalalalalal...jeng ..jeng..jeng..jeng
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:
************



Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails