Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

May 31, 2010

cis kek strawberry ....



salam semua...alhamdulillah setelah bercuti 3 hari dapat la aku melaksanakan aktiviti aku bersama anak & suami..semestinya...p umah abang aku yang sulung kat taman perling tuk meraikan majles perkahwinan anak saudara aku...kira bag aku sambut menantu perempuan la nih...

so sabtu lepas..x tau nak buat ole2 apa aku buat la kek kukus coklat & ciskek strawberry ...
kek kukus khas tuk suami .....n ciskek starwbery tu khas buat kakak ipar aku..1st time buat tuh...aku pun lupa nak tanya kat kakak ipar aku mcm mana la rasanya....

korang layan la ekk..
resepi aku cedok dari dapur mama tomei dan kat dapur kak hana pun ada.....resepi tengok kat blog die org la ekk..kakak2 ku ..minta halal resepi ekk..( huhuhu dah buat baru minta halal..uiks melangkau adat tuh..kakakkaka )

May 27, 2010

Cucur Sayur mariiiiiiiii !



salam semua..N3 hari ni aku nak cerita pasal sarapan pagi tuk kami bertiga hujung minggu lalu...nak masukkan dr itu hari x menyempat..ye la sekarang ni aku dah mula trening bola pagi n petang....so tengok pd keadaan..disamping tu juga dok sebuk mengupload brg2 kat -<@love closet@>-
menu yg sangat mudah untuk di buat..JEMPUT-JEMPUT SAYUR..aku juz guna beberapa jenis sayur jer...ala asasnya pun sama mcm buat jemput-jemput kosong..tp hat ni sayur bergantung apa yang ada dlm fridge masing2 la...:D..



Bahan -bahan sayuran

1 cawan carrot yang sudah di sagat halus
1 cawan bunga kobis hiris halus
1 cawan sawi hijau racik halus
1 cawan bawang besar hiris baji
1/2 cawan ikan bilis yg sudah di kopek
2 biji lada besar hiris halus

Bahan-bahan untuk bancuhan

1/4 sudu teh garam halus
1/4 sudu teh baking powder
1 cawan air panas + 2 cawan air sejuk
tepung secukupnya
1 biji telor

cara- cara

** bancuhkan semua bahan di B
** gaul rata
** masukkan sayur satu persatu..
** gaul rata...dan sudukan untuk di goreng..
** dah siap goreng angkat n tos kan..
** dah tu susun dalam pinggan...pastu
**boley ngap bersama sos kegemaran...\
hehhehehehhe :D



TAMAT..............

May 25, 2010

hurrreyyyyyy! kita dah open blog closet kita...jom!

wahh...shonoknya.....tercapai juga cita2 aku nak bukak closet on9.....heheh walau pun kekangan masa tu ada...tp aku cube masukkan 1 n3 setiap hari..xpun 3 hari sekali ker..janji ada posting...
official open semalam..tp aku baru n3 brg kawan aku...nak kasi murah x berani la..yg aku berani buat payment 2 kali..tp harus tunggu habis baru dapat brg ye x?
hari ni aku n3 blouse aku 2 lai....ada lagi sebenarnya..tp keluar dulu 2 la...aku let go baju yg aku syg n aku suka...tapi dek kerana pengurusan badan TETAPI perut BELUM kEMPIS seperti sebelum kawen...HARUS aku letgo..nak simpan..asek simpan..gitew juga....satu lagi aku nak beli baju baru..huhuhuh..kalu rajin2 meh singgah blog KE2 aku ye kat SINI

May 24, 2010

Ada hadis rupanya psl sanggul tinggi tu...patut dah jd trend akhir zaman..

Forward via fren from fren to fren to my fren :)

Haslinda Binti A Karim:

It's a trend nowadays that many muslim Malaysian women are into the new hijab wearing i.e. wearing a shawl-like syrian style hijab. I posted on my Fb status recently stating that I too, would want to wear the syrian women hijab style with high bun but unfortunately my hair is short thus cannot tie or do a bun at all.I also received few suggestions to buy fake buns online or at Arzu, KLCC.

I used to study in an arabic-medium school and had learned that when you wear tudung, you're not supposed to show any indication that your hair is long by tying your hair really high/do a bun until men can notice the presence of your long hair eventhough you wear your cover/hijab. That defeats the purpose of wearing a hijab.However, I can't remember the hukum whether it's haram or harus or makruh.

Being curious, I googled about this sanggul arab issue and found the hadith related:

Quote::
“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”- hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.

Rasulullah s.a.w bersabda:

Quote::
“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”

–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

I would say that I was tempted at first as I saw some women/celebraties/tv presenters looked really pretty wearing the syrian style hijab with high sanggul/bun. Sometimes, bila nak cantik, manusia selalu lupa pada hukum walaupon dah belajar.I am one of them. Bila nak buat benda jahat, laju je.
Anyway, in wearing hijab,niat perlukah menghalalkan cara? I dare not jatuhkan hukum or say that it is haram wearing the fake sanggul arab.However,at the moment, I'll just forget about buying the sanggul arab thingy.

bantulah adik Danial Hakimi - copy paste dr emel yg diperolehi.. :'(

Assalamualaikum wrt wbt.

Sabtu baru2 ni rumah kami dikunjungi seorang ibu muda (Mas Inzati namanya) bersama2 anaknya (Muhammad Danial Hakimi) yg kurang upaya. Beliau datang dengan hajat ingin memohon derma untuk anak sulungnya itu menjalani pembedahan jantung yg dijadualkan pada tanggal 9 Jun 2010 yang menelan kos perbelanjaan berjumlah RM28,000. Beliau sudah merayu pada hospital yang merawat dan berjaya mendapat bantuan drpd hospital sebanyak RM10,000 dan telah berusaha meminta derma di banyak tempat dan setakat ini jumlah derma masih belum mencukupi untuk pembedahan tersebut.

Beliau datang ke rumah kami dengan mengendong anaknya yg sakit itu di bawah terik matahari tengah hari berjalan dari rumah ke rumah ingin memohon bantuan kewangan demi mempastikan pembedahan tersebut dpt dilaksanakan untuk anak yg dikasihi. Pilu hati kami melihatkan keadaan anak nye yg tidak sihat, berpeluh2 dan merengek2 kerana tidak selesa malah kelaparan dan kehausan dek panas yg menyengat tetapi terpaksa berpanas terik demi memohon bantuan. Ibunya berkata terpaksa berbuat demikian kerana pernah sekali beliau datang seorang diri ke taman perumahan kami untuk memohon derma tetapi dimarahi dan dihalau seorang hamba Allah kerana mengatakan beliau menipu yg kanak2 itu adalah anaknya dan cuba mendapatkan 'easy money' dgn penipuan itu walaupun telah ditunjuk surat beranak, gambar, kad OKU, dan kad appointment doktor milik anaknya.

Lalu beliau tekad membawa anaknya sekali walaupun doktor sudah berpesan agar anaknya tidak dibawa keluar rumah berdasarkan keadaan kesihatannya itu kerana merasakan mungkin dgn cara itu org ramai akan mempercayainya. Bertambah sayu hati kami mendengar penjelasan itu, kasihan melihatkan anak kecil yang tidak bermaya itu dan hati sedikit kesal dan malu mendengarkan peristiwa tersebut. Malangnya usahanya kali ini hampir sia2 kerana tiada satu rumah pun yg membuka pintu ketika beliau datang membunyikan loceng pagar mereka kecuali rumah kami, barangkali kebetulan semua org tiada di rumah masing2 ketika itu.

Melihatkan anaknya yg keletihan dan lemah tidak bermaya itu, tidak tergamak bila mendengar beliau ingin pulang sendiri dgn kenderaan awam, tak dapat dibayangkan dengan keadaan kesihatan anaknya yg tidak seberapa itu terpaksa menunggu dan menahan kenderaan awam di bawah kepanasan sang mentari. Lalu kami tekad menghantarnya pulang kerana rumahnya terletak di Kg Bukit Lanchong bersebelahan Putra Heights dan tidakla jauh mana drpd rumah kami di Puchong. Gambar attached diambil ketika di dalam kereta dalam perjalanan menghantar mereka pulang ke rumah. Anak comel tersebut berumur 2 tahun tetapi tampak lebih kurus dan kecil berbanding kanak2 seusianya.

Sempat berbual panjang di dalam kereta, menurut Mas, tempurung kepala serta otak anaknya yg semakin membesar dan membenjol itu turut memerlukan pembedahan major namun tidak diberikan lagi kos perbelanjaan untuk itu oleh doktor di hospital yg merawatnya. Setakat ini, doktor menasihatkan agar diutamakan dahulu masalah jantung anak beliau yang semakin lemah. Suami beliau bekerja di kedai basikal di kampungnya dan bergaji hanya RM700 dan terpaksa menyara beliau anak beranak termasuk ayahnya yg berpenyakit usus yg kronik, ibu, adik serta 2 org anaknya. Manakan cukup RM700 untuk perbelanjaan sebulan di ibu kota yang kos hidup serba tinggi ini. Beliau cuba juga mendapatkan bantuan Baitulmal tetapi ditolak kerana, syarat bantuan Baitulmal ialah hanya seorang sahaja di dalam sebuah rumah yg layak untuk mendapatkan bantuan, dan di dalam kes Mas Inzati, bapanya yang juga berpenyakit kronik itu telah diberikan hak tersebut terlebih dahulu.

Agak jauh ke dalam dari simpang untuk ke kampung tersebut. Menurut Mas Inzati, beliau terpaksa berjalan kaki keluar ke bus stop kerana bas awam tidak masuk ke dalam kampungnya. Tidak dapat digambarkan kesusahan yang dilalui anak kecil itu. Adik Muhammad sering terpaksa ke hospital untuk menjalani pemeriksaan dan ujian rutinnya dan kebiasaan dibawa oleh ibubapanya menaiki hanya motosikal. Mas Inzati tidak mempunyai lesen motor. Kadangkala keadaan yang mana suami sedang sibuk, memaksa beliau membawa sendiri motosikal demi menghantar anaknya ke hospital yang merawat dengan ibunya memegang anaknya di belakang. Pernah ditahan Polis dan JPJ dalam perjalanan beberapa kali, mujur mereka memahami kesusahannya dan melepaskan beliau tanpa syarat setelah mendengar penjelasan beliau. Rumahnya kecil dan daif sahaja tanpa perabot dan kemewahan, mungkin hanya sebesar bilik tidur standard sebuah rumah teres. Sukarnya hidup mereka, sebak dan malu kerana terasa diri kurang bersyukur dengan rezeki Allah swt telah kurniakan kepada diri dan keluarga.

Saya cuba mendapatkan no akaun banknya agar dapat saya sebarkan kisah sedihnya ini kepada org ramai untuk memohon bantuan kewangan malangnya beliau tidak mempunyai sebarang akaun bank. Tidak ada wang untuk disimpan maka merasakan tidak perlu mempunyai akaun bank, menurut Mas Inzati. Saya fikirkan, begitu perih dan susah payah cara beliau ingin mencari wang pembedahan anaknya sehingga terpaksa mengheret anaknya ke sana ke mari walhal anaknye sepatutnya dibiarkan rehat di rumah, mungkin saya dpt membantu dgn mengutip derma dan menyerahkan kepada beliau 'by hand'.

Kepada orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan dan dapat mempercayai saya dengan wang derma anda, boleh la maybank2u kepada akaun saya seperti maklumat tertera di bawah dan saya akan mengunjungi beliau di rumahnya untuk menghulurkan bantuan tersebut 'by hand' memandangkan tidak ada cara lain untuk berbuat demikian. Memandangkan ini adalah akaun peribadi saya, please email me the transaction slip stating the amount transferred and describe the payment as "Derma Mohd Danial Hakimi" as soon as you've transferred wang derma tersebut agar saya tahu wang tersebut adalah untuk Puan Mas Inzati dan saya tidak akan termakan wang haram dan disoal di akhirat kelak, nauzubillahiminzalik..

Nama: AISHAH BINTI ABDUL RAZAK

Maybank A/C No: 164490157567

Saya telah mendapatkan no telefon suami Mas Inzati oleh itu kepada yg ingin menghulurkan bantuan sendiri by hand, boleh la menghubungi Puan Mas Inzati di no. ini: 017 372 9230 dan terus ke Kg Bukit Lanchong untuk berjumpa sendiri dengan Puan Mas Inzati.

Sekian, terima kasih saya dahulukan bagi pihak Pn Mas Inzati sekeluarga buat anda yang membantu. Wassalam.

Maklumat Sampingan: Kg Bukit Lanchong yg terletak bersebelahan Putra Heights adalah merupakan penempatan khas yg disediakan kerajaan untuk golongan OKU dan yg kurang berkemampuan. Oleh itu, kepada orang ramai yg berhajat untuk bersedekah amal jariah atau menunaikan zakat pada bila2 masa bolehlah mengunjungi kampung tersebut kerana ramai golongan yang memerlukan boleh dibantu di situ.

May 18, 2010

TaNah RunTuh???? kat dapur aku.....



minggu lepas saje melayan kehendak husband... tetibe ley request ciskek..huhuhuh..aku tak pernah membuatnya..apatah lagi mencubanya...ye la..kekangan masa..asek duk melayan si kecil sendirian... kebetulan minggu lepas balik kg mertua di muar...ada Yasinan ( tradisi minggu2 kat mana2 kampung akan diadakan bacaan yasin beramai2 mengikut giliran)...so last week giliran mak mertua la...so we all balik kg...konon2 nak rewang...tapi aku??? celam celum jerk la kat dapur bergilir dengan hubby...si kecik diera x mo jejak tanah ( duduk ke merangkak ker kat umah mertua aku)...jawabnya kami bergilir la mendukungnya... petang sabtu MR HUBBY request suh buat ciskek dah 2 kali cakap..xtually dr ari khamis dah cakap tp just ckp sedapnya mkn ciskek..so aku berkira2 mengambil resepi dr dapur kak naemah... sebab terkenankan oreo ciskeknya...pastu mintak resepi dr dapur sweethoney ....pastu minta juga resepi dari dapur kak ina ... tengok sampai 3...tamak..tamak....
last2 guna pakai resepi dr dapur sweethoney...cume tambah oreo....semangat nih nak buat...so mr hubby pun tolong pukul segala bahan2 yg aku masukkan.... pe lagi bakor la... selepas 1 jam baking...jeng..jeng..jeng...............tink! kek siap di bakar ...huhuhuh..masa dekat2 nak abes masa mmg nmpk cun naek...sekali dah cukup 1 jam...harusssssssss jadi kek la..tapi..tanah runtuh wei....mr hubby tengok pun..aiii..naper jd mcm ni...ntah.... xper2...nt kita pikir mcm mana nak kasi tambak tanah runtuh nih...esok pg lepas kuar dr fridge...kami be2 memulakan tugas2 khas mendeko apa yg patut...pastinya hasil keras tangan mr hubby la.... xcuali...oreo ciskek nih khas tuk ibunya...sajer nak buat kek sendiri tp pe kandaya..hasilnya sebegitu...xper la first time buat...pasni kene buat lagi..sampai jadi...perbaiki mana yang patut... mak mertua aku kata...sedap la dik.....huhuhuh kembang kempis kami ber2..wakakkaka












































May 12, 2010

Muka Depan a.k.a FRONT PAGE blog baru......

huhuhuuhh
terkedek2 nak bueknyo....
dok tekejor2 banyak bendo..latihan membanting tulang lar...setiap hari....
nak test equipment kat lab coz nak buek pameran UNESCO isnin depan..
dalam pada stress tuh aku sempat la buek front page nyer..nak tengok???????
boley2....x dak halnya..
meh kita klik2 kat CN .......
nt ada patung comel yg welcome yo...kuikuikuik

May 11, 2010

hobi + kegiatan lama = nak open mywordrobe

mlm tadi dok termenung kejap...mengenangkan musibah yg x seberapa menimpa dr aku...minggu lalu hal bola..minggu ni hal keluarga....kali nih aku bermuhasabah diri 7 mengikhlaskan segalanya...yerr..bangun pg mood aku masih mcm mlm td...sampai tempat kije...buat solat dhuha terus n munajat seketika n berzikir seketika n berbicara pada Allah..minta ditenagkan hati n bijak membuat keputusan.... ni nak cerita hobi n kegiatan lama aku zaman2 belum peknen dulu...aku rajin berbisnes kat mana2 website...nick aku tiem tuh mrs kapcaikokak.aku ada kat forum niaga wanita la..pekan rabu la...aku jual brg2 terpakai n brg mcm2....tp semenjak aku peknenkan Diera..terus melucut semua hobi n kegiatan...aku dilanda virus KEMALASAN A.K.A MABUK PC..wawawawa kelakar2...mabuk pc wei...tp betulllllllllll tgk pc jerk aku senoning..sampai nak wat kije pun kejap2 jerk..pastu off pc terus..chatting???? harus aku tinggal semua tuh........nak berhubung??? guna H/P jerk... tapi kali nih aku nekad nak berkegiatan semula..x pe sekrg tgh kumpul material...ala2 bundel la..tp insyaAllah materialnya adalah yg terbaik dr koleksi sendiri....ngeh3......so tunggu dulu ...ketibaan blog baru aku..ngah pk nama sesuai.....mungkin aku guna nama tepon lama ke..basikal tua ka...hantu reben ka..akakakkakaka.. k layan.....................

May 7, 2010

my sagu...lady in red..huhuhu



labour day lepas..saja layan tekak husband...bukan selalu pun balik BP..so hidangkan lah dia Lady in red...itu aku yg bg nama ekk....actually sagu gula melaka...sbb ari jumaatnya der mkn kat railway kluang...shedap...so tu yg buat...lagipun dah lama sgt x ntry pasal makan2 nih...
musim2 panas nih...sejukkkkkkkkkkkk je tekak le mkn kan....lagi la bila dah simpan sagu tuh dlm peti sejuk...lagi masyuukkkk!



k layan bahan2 nih....

  • 2 cawan sagu
  • 1/4 pewarna ros <-- x kisah nak buh pewarna n perisa apa...pandan ke..manggo ke...aku x bubuh sbb dah beli sagu yg berwarna...merah gitew...
  • 1 1/2 cawan air untuk merebus sagu tu biar sebati
  • sehelai daun pandan cuci bersih
  • 1/4 sudu teh garam
  • 1/2 sudu gula
Tujuan gula n garam tuh nak kasi rasa sagu tuh lemak2....

cara - cara

  • masukkan kesemua bahan tersebut dalam periuk...
  • masaka sehingga pekat
  • matikan api dan masukkan kedalam bekas kecik2 ke kalau berhajat nak mould dulu...
  • dalam bekas besar pun boley.
  • kemudian sejukkan dalam fridge
untuk kuahnya @ sosnya pula

a)
  • 1 cawan gula melaka yg siap di potong ( aku guna sebuku terus..lebih boley simpan dlm fridge)
  • 3 cawan air
cara - cara
  • masukkan semua kedalam periuk n didihkan
  • tapis air gula melaka tersebut n letak dalam mangkuk
b)
  • 3 cawan santan pekat
  • 1 cawan air putih/masak/jarang
  • 1 helai daun pandan
  • 1/2 sudu garam
cara - cara

  • masukkan air masak
  • kemudian santan
  • daun pandan
  • kacau sebati seketika sehingga naik bau
  • masukkan garam kacau rata
  • kacau lagi jangan samapi pecah santan
hidangkan kesemuanya di dalam bekas.........................

May 6, 2010

alahai bila sakit itu datang pd ku....

ya rasa saya xberapa sehat la..saya pening kepala..saya sakit bahu..saya selsema..saya baru nak demam.saya alah pd semuanya...Owh TUhan Bantulah aku untuk menguruskan semuanya disini bersendirian...........TQ Allah.....


aku rasa sgt2 letih...mungkin mmg takdirnya nak berlaku kan...punca???? aku terhidu asap fogging dr kementrian kesihatan...2 hari lepas ...lepas balik dr main futsal..amik si kecik n balik uma..dah dekat2 magrib...x lama aku tgk jiran sebelah umah dok sebuk2 kuar umah...dia kata ada org nak sembur umah..mungkin ada org kene denggi...

so magrib2 tu la aku kuar umah bwk mak n anak aku kuar..n tgu depan 8umah bersama2 jiran aku...bila dah siap ..dalam 1/2 jam..agak2 dah clear asap n bau..baru masuk umah...mak n anak aku dlm kete lg..so aku dengan x mandi n peluh2 terus mengemop lantai n segala macm brg kat umah ...sbb dah kene chemical kan...dah siap sume..fiyyyooo lepaks tol!

ok bila dah bersey2kan bdn n mkn n siap tdokan hadirah...terus la lepak2...asengkan baju kotor...packing baju tuk bwk p umah jaga..tgk diari apa yg nak buat untuk esok..mcm2 la...
so masuk tdo..bila baring je..mula lar bersen2..aduyai...kenapa nih...amik vick sapu dada...ada relex sikit....

bila bangun pg..huhuhuhu sakit tekak n rasa sesuatu kat hidung...warghh!!! selsema.........
dah dapat sakit rupanya...semua dengan IzinNYa...aku pun dah lama x sakit...adala dlm 2 bulan..huhuhuhu x p kinik lg nih.,..duk sebuk uruskan mak aku p kinik pakar mata..sebuk uruskan sukan la...tuk dr sendiri????? kwng-kwang-kwang....................................... nmpknya aku lupa tentang dr aku...xper2..ari ni last trening..esok dah rehat2...esok p Kinik la...

hehheheh tu jekr cite aku..ada lagi yg berbuku dlm hati...xpe..let it cool dulu..ngeh3....

tata titi tutu.....

May 5, 2010

hai anak...semua akal baru..



hai...bila di fikir2kan...susah juga nak handle bb diera nih...diam x diam...aku selesaikan segala masalah anak dengan bersendirian..dah 8 bulan dah..nak buat mcm mana..ye la zaman globalisasi ni ...semuanya serba mencabar...suami jauh la katakan..tapi aku tetap bernasib baik...jauh pun sekadar kawasan johor jerk....

ni aku nak cite pg tadi..x tau la si amni zahra hadirah ni angin apa la agaknya...sampai tempat kije nak slide card dulu..punya lah melalak2 kat seat dia..sume x kene...pastu drive sampai pintu pagar utama tempat keje...berhenti tepi....kuarkan seat dia..letak car seat dia n letak kat seat belakang....pastu letak dia kat seat sebelah...pakai seat belt..wargh! lg kuat dia melalak...benti kat tafic light..kebetulan merah..betulkan dia..letak kat tempat letak kaki ( bawah seat..siap susun bantal) pun ngaruk juga sudahnya..dia baring ngn kaki terjuntai...alamak lampu dah hijau! haru!..sbb diera dah melalak memecah suasana...bunyi radio pun aku x dengar! last2 berhenti kat tepi.....layan kerenah si comel mata bulat nih dulu....sudahnya pangku..x pakai seat belt...SANGAT2 berbahaya! tp aku bwk kete slow2 50km/jam...tu pun ngaruk juga...kaki siap tendang2 stereng kereta....n tarik2 kunci kete..aduyai....x kan nak marah..teringat pesan mak..." dulu mak x pernah pukul anak2...arwah bapak x kasi..sbb budak x tahu apa" ...so terpaksa melayan kerenah dgn ati yg sabar lorrr...huhuhu kecik jerk tgk dak kechik tu yg sememangnya belum besar... bila dah sampai umah ibu dia..boley la sengeh kambing ekk sbb nmpk kakak n abg2 dia dah tubggu depan umah..
alahai...anak...anak....
( posisi yg paling besh untuk si kechik ni )

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails