Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Jan 31, 2012

thx to all coz make me happy diz month! lupakan kisah hati y mengada-ngada hokey!

Alhamdulillah, hari ni mood aq seceria mentari,aq dah xkesah apa yang berlaku,sebab tu dugaan kecil..ya ada sebab Allah biarkan ia berlaku,aq memandangnya dr sudut positif..semuanya akan ada sesuatu yang indah..ya kalu aq x meletup kebabom mungkin dia xtau ye x..walaupun dia smmngnya tahu n pura2 xtahu,mungkin aq ini pun kurang menyelami hati nya..xpe semuanya dgn Izin Allah...Maafkan ny  by....semoga apa yang dilontarkan bakal membuka segala kekalutan y tersembunyi..he3..niway aq nak hapload gift2 yang kengkawan bagik..really suka..ofcoz bos mesti ada kasik jugakan..majuk ni masa besday aq tuh hari...he3..ngadasssss khen!hu3...k mak tepek kat bawah ni...n y wished bebanyak tu me really hargai tau...tiada seindah kata2..insyaAllah akan ingat sampai bebila..hope sgt persahabatan ini kekal sampai bebila..sehinggalah mak xder sok2 k..tataplah blog ini sebelum ia ditutup sbb xder sapa lg nak hapdet soon...


ehemmm ..cun khen!pembakar semangat ni n really supprised..suka sgt2 tau!..tuk kembali aktif! ofcoz Mr Hubby gave it! seribu makna nih! aq dah lenjan wat jongging..dah seminggu! nak slim cepat khen! x saba nak pakai baju kebaya..boley gitew?


hmmmm..ni pemberian yang  sgt mak suka. , sbb mak suka pakai baju lelawa...kena tempah nih! wajib!tapi kene tunggu slim lah..coz pattern tuk baju kebaya nih...jauh dtg ni.....kelassss ko maria!


floral by gucci...mak suka nok! u membuat hati i gembira dikala hati i sedih kelmarin..ur short calld really mek my day ceria hokey n could mek me loughd dekah2 n epi geguling kat opis hokay..dgn suara husky tu nyah!!!





diz osso from u nyah! dat card i tepek kat opis hokey! mak senyum je tgk kad tu..( sebelah tu best buddy bg last year..i still kip it..n sebelahnya tu bos bagik tahun lepas gak..syg..x buang)..wel nyah we never see each other but wi still kip in touch true sms,call n ofcoz by blog!hope 1 day we can see ye Zety@medium


n ...diz r for my own spent ya..only for my heart dat ..gift tuk dr sndr....n 1 more..haish!! still waiting its arrived!ni pakai bajet ujung tahun lepas ek..hu3...diz year..puasa dr shopping..sebab ada pojek besar..mudah2han diizinkan Allah..amin!


end post tuk januari ini..hi3...
big sista dah nangis..penat..he3

Jan 29, 2012

kisah hati - tau tak???? isk isk isk..pinjam bahu wahai kawan.....



sabar..istigfar ....nangis....sedih....geram.....semua ada kat dalam hati aq skrg nih....
tau tak...mak spare benda tuh sume untuk apa?kenapalah x cakap n tanya dulu..main ambik jer..haish...
sekarang ni x pasal2 dah nak buat gunung balik tau.....bukan sikit ..bayak tau nak cover mover..aq ni bukan berkira sangat,tp kot ye pun hormatilah privacy aq nih..sudah sgt ke nak cakap..kalu cakap n bincang bebaik,xder la aq nak melenting..tu melenting cara cool hokey!



Ya Allah perasan x apa y aq sacrifised selama bertahun2 ni..alahai..penah tak amik tahu perasaan aq camne..xda kan..dalam msg boley la taip..iyer faham sgt2 kesian kat ny.tp ngn ayat tu x mampu nak sejukkan hati aq y sentiasa rs sedih...

apa boley buat sebuk n syg sgt kat kengkawan .nak sgt jaga org sana.aq n anak2 nih penah x pk sape yg jaga? sahabat2 y perihatin jugakla yg hulurkan bantuan..cuma org y x tau maybe akan ckp aq ni  bijak amik peluang bila dia x der,tp tau ke keadaan kami camne..adeh!tu la manusia nak2 y sebangsa nih suka amik tau n pandang dgn fikiran y negative..penah ke korang tanya..x kan!~!!

Dia ni pun satu..x pk ke..atau camne...esok kalu jd apa2..jgn salahkan takdir n diri mak ni k

tu la...syg sgt kije..bila aq ajak bincang..diam sejuta bahsa..paisey tol lah aq.x pasal-pasal aq jd mak nenek n nyalak kat blog haku ni kan..nama pun coretan khen! look like diari maya leh!luahan hati...

aq ni dari hati ikhlas n x nak mengeluh...rasanya dah jadi TAK IKHLAS nih..mlm tadi aq baru baca artikel pasal keikhlasan..hah..hari ni terus x ikhlas tau...sebab geram..boley??? alasan 1 n 2 tu aq mcm x ley terima jerk kan..y lain2 tu aq ley lah pertimbangkan.xkan la sampai x munasabah gunanya..isk isk isk..mak ni nmpk kuat shopping tp mak byk perancangan tuk masa depan family n anak2 tau..ligat nih dlm kepala buat mcm2..walaupun ada gaji tetap..tp aq tetap usahakan sesuatu..kerana aq minat.. haish..x kesian ke kat aq nih..semuanya mak.poket mak jugak y kuar.masa mak juga ni lah y diluangkan...mak ni kije 24 jam non stop..org lain pun kije gak..sabtu n ahad jgn ckplah..FULL TIME NO REST HOKEY!!! ada ke ko tanya aq ni ok ke x..mentang2lah mak ni rilex n SUPERMAK..buat tak reti jer kan......haish mak kije nih pun sbb tolong tau...ikutkan ati aq..mintak mahap la yer..my salary tuk dr mak je k..tp nak bantu punya fasal khen!..its ok..syurga beb..sapa xnak..nih mak cuba ikhlas khen semunya..redha..redha..Ya Allah..ambo sodih ni....hari2 aq doa agar jgn aq ni x betukar jadi antu raya ngamuk sakan2..biar segala apa y aq uruskan demi mencari syurga di sana..kerana Allah,honestly bukan senang nak mendidik jiwa itu IKHLAS kerana Allah coz halangan n hasutan tuh banyak...Ya Allah .jgn dipesongkan hati aq ni jd The hulk..haish..dijauhkan..DOSA BESAR!

Tolong lah aq ni..biar hati aq sentiasa jadi ikhlas....ikhlas...ikhlas....redha..redha..redha...Ya Allah Ampunkanlah aq ya Allah...

jadual mak2 y mcm haku  setakat nih :

kol 5.30 atau 6.00 am : bangun siapkan diri solat..packing brg dlm beg.masukkan dlm kete..kalau ada baju nak sidai..sidai la jap..
kol 7.20 atau 7.30 am: siap2 angkat bebudak masuk dlm kete...anta p umah jaga y jauhnya dlm 15minit ( bedesup mak bwk kete k )
kol 8.oo am ..slide..kdg2 mak telambat slide..depend on jalan..pas2 t ko lak tepon aq..x hangkat kang berjutak2 miskol..t kalu ckp lama ..cukup bulan bil melambung ko bg reason sbb nak kena tepon aq hari2...ceh!
kol 5.00 pm stby nak balik..kdg2 aq besukan jap..anak kat umah org jaga..
kol 7.00 pm sampi umah..rushing...kdg2 baru bukak gril..big sista dah jerit2 nak susu..kdg2 si little sista merengek2 lak..haish.. tu belum nak angkat bebarang dlm kete bwk kuar...lum lg nak asingkan baju kotor...bg mkn anak...t anak2 sesepah 1 umah..kdg2  solat magrib pun kol 7.45 ( dulu arwah bapak aq bising tau lewat2kan magrib) ..nak mcm mana nak uruskan 2 budak n dr sendiri...
kol 10pm : kdg2 big sista belum tido..kalu ada baju..lipatlah..kdg2 separuh jalan jerk..ngn big sista mengada2 buat hal..t yg little lak..haish camne nak ada anak ke 3 besok2 nih..
kol 11pm..kemas2 umah,menan,sapu umah..sambung lipat baju ( xselalu)..
kol 12.oo mlm..mandi n tido....skrg ni nak bgn solat tgh malam pun x upaya ..( alasan kan)..uwa..mak x cukup rehat...mak sakit pun nak kena jaga budak2..kalu x..sapa nak jaga..kau n aq berbeza..punya t.jawab y sama n samtime brbeza..hakikatnya kita lengkap melengkapi tau!
kang t mak buka buku agama,x abes seminggu mengxplenkan ye..tadah le tinga n mata tuh k..hu3
aq x ley bygkan mak2 yg full time duk umah jaga anak..lagilah kan..kesian dia org..aq ni bertuah..tp kdg2 aq tetap ada mengeluh..apa nak jadi ngn aq..sebab aq xder tempat mengadu..nak ngadu ngn sapa kat umah..semua ngadap sendiri...besarnya dugaan aq......Ya Allah..beri aq kesihatan yang baek..kuatkan tubuh badan ini untuk menjaga semua amanah mu...amin..........

hati mak pecah sekarang ni......
selamat malam..masa tuk mengemas coz big sista tido bawah meja makan..hadoh! sabar jek lah..anak oh anak...

layan sedikit gambo rutin mak dr balik kije sampi dinihari...


Jan 28, 2012

Cucur Cendawan butang Bersama Jalapeno Cheese

Assalamualaikum semua....pagi2 ni gatal nak mengentry tau....maklumlah..dah siap kemas umah...mandikan anak2..sambil tunggu siap mendobi tuh...aq nak uploadlah bekpes yang maha simple...edisi cucur lah..tu jerk yg paling senang nak di buatnya..hu3...aq persembahkan CUCUR CENDAWAN BUTANG BERSAMA JALAPENO CHEESE..hu3..x muak ke..x kot.rasa lemak2 jerk..cis yang aq gunakan tu cis serbuk..kalu bancuh ngn air..rupa bentuknya mcm cis y dibubuh kat atas wedges tuh..alah..ala2 chessy wedges gitew..kelass kan..mak buat jemput-jemput ( cucur / cekodok )..bila jadi mak..asek kena pikir nak masak apa n buat apa..ye la nak kena kreatif..kadang2 anak2 ni cepat jemu....



** ni la rupa bentuk atas meja


** model aq y setia....sikit ari adik dia pulak kan..kan..






<3 BAHAN - BAHAN <3 :: 2 org dewasa + 1 orang budak kecik umur 2 tahun ::<3

4 biji cendawan butang - cuci bersih, hiris n dadukan sederhana besar ( aq beli yg dalam tin )
2 biji bawang merah - sederhana besar ,cincang sederhana besar
2 1/2 cawan tepung gandum
3 sudu serbuk jalapeno cheese
2 cawan air suam
sedikit garam

<3 CARA-CARA <3

mulakan dengan Bismillahirrahmanirrahim....

1. Masukkan tepung ,garam dan serbuk cis - ayak kasi rata k
2. Bancuh bahan 1 bersama air suam sedikit demi sedikit.
3. Bila sudah menjadi bancuhan masukkan cendawan butang & bawang y sudah didadu
4. Gaul rata..pastu boleh goreng dan hidangkan bersama sos kegemaran.
5. Ngap bersama air kesukaan
6. kenyang..jgn lupa sebut Alhamdulillah..hehehe


sekian..persembahan pagi sabtu ini yerk......selamat mencuba...

Jan 27, 2012

otak ini kalah lagi....




aq xtau la apa yg aq hanginkan...agaknya peningkatan umurkah..wahahahah y pasti aq rasa berangin sepoi2 bahsa jerk..sume org aq haruk..kelasskan..marahkan nyamuk..abes sarang nya aq spray ( ada ke sarang sang nyamuk itu?? aq bukan nak apa pun..cuma tolonglah memahami keadaan aq ni..aq perlukan seseorg y boley berkongsi lara jiwa ku...ya lara jiwa ku ..( ceh macam tajuk cita jiwa larakan..khen! )
hmm aq xtau mana puncanya..aq marahkan kat sapa sebenarnya..nampak sangat aq x mampu menguruskan emosi aq sendiri..bila badan penat..otak pun hilang kawalan n tak bijak berfikir dengan baik...pe lagi jadi mak nenek la aq.....sib ko lah boss ..tadah la mata tu baca msg mak y bejela2 k.hua2..pas2 piki bebaik k..mak ni sensorang kat sini x der sapa jaga k..mak ni jugaklah nak jaga dr sendiri n anak2...seb baik ada sahabat2 y syg kan mak kat sini n ramai y amik berat pasal mak n anak2..jgn bila dah ilang depan mata baru nak terhegeh2 k!mak perlu sabar..dan terius sabar..dan terus sabar.....sabar.....sabar..sabar...sabar.....senang citer sabarkan je lah..hu3

ni nak copy paste renungan yg ada kat wall fb the geng..so baca n fikir dgn tenang..pasti betulkan...kita yg bekirja siang hari..balik umah pun still kijer samapi dinihari...kelassssskan seorang ibu....bapak??? balik kije..tenang2...rehat2..masa free p main golf,futsal,bola sepak,mancing,jumpa kawan2..mak??? tonggeng terbalik kat umah uruskan semua....haish..jawabnya kena makan vitamin bagai tuk menten sehat n cergas demi keluarga khen! nah baca bawah nih..

Kaunselor : Apakah pekerjaan Encik Zainal?
Encik Zainal : Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.
Kaunselor : Halimah pula?
Encik Zainal : Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.
...
Kaunselor : Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi? Encik Zainal : Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.
Kaunselor : Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??
Encik Zainal : Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.
Kaunselor : Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??
Encik Zainal : Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.
Kaunselor : Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?
Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.
Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?
Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.
Kaunselor : Apa Halimah buat?
Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit. Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja??
Rutin seharian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?? Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!

Hargailah seorang isteri & ibu.. Kerana pengorbanannya tidak terkire...;)

Jan 17, 2012

Thx my buddies kerana mengembirakan aq!

As salam n selamat petang sahabat2 blogger n readers..syukur alhamdulillah hari ni mood aq kembali kepada asal..x macam semalam..dah muhasabah dirikan..ye x..

Terima kasih to all my frenz n buddies y wished birthday aq semalam...n yg bestnya ada y buat ala2 suppriseeeeed gitew..kelassss ko Maria! mak suka..ilang jugak moody mak..sampai ke petang tau!
mak ikin n cik non y sentiasa disisi..ceh..ceh..ceh..mesti die org kembang nih..mak pah..lak..buat2 lupa...majuk la ngn pah 3 bulan..wakkakakaka....thx for the cake...mak suka..mak suka.....n thx sekali lg to both of them coz jagakan big sista siap bwk p mkn n "rasuah" big sista ngn buku mewarna..thx again..aq hargainya..dptlah aq tenang2 jap kat umah uruskan little beauty y x sehat smlm..bwk p kinik...hmm saluran nafas sempit n kembung ckit..biasalh bb kan..sensitip....

...hari ni aq dapat pesent..tq mummy...mak suka..suka..suka sgt2..nt mak pakai ye mami..ahakz!..kelabu gitew...

k aq share gegambor kat cni ek......walaupun ianya xsegah mcm party y gempak2 tu..aq tetap menghargainya kerana ia dapat menukarkan warna-warna mood aq walaupun hampir senja.....hu3..layannnnn.......... peace no war more..love u all buddies!


** happy birthday specially for u ** YES! very speciall for me..i like!


** sweeeettttttt *** kek yg dicanang2 kan...dpt kiss lg dr cik non!




*** suppriseed! love both of u veru much dude! **


** amacam..cantikkan tudung tu...ianya penuh sejuta makna..syg ummi kat mummy **** he3..kena cari baju warna kelabu nih..... ****


*** mak dah 3 series nok**** cun x tudung polkadot mak nih***wahahahaha ( senyum kelat coz still in kepul2 asap mood yg x bagus yesterday! ahakz! **

Jan 16, 2012

Bila Sang Otak kalah dgn Sang hati

Assalamualaikum & selamat pagi semua...hmm hari ni aq berada dalam kepulan-kepulan mood yang x berapa bagus..entahlah..patutnya aq kena happy diz day..ye lah..mak dah masuk 3 series ...kejap je..rasanya belum banyak kejayaan yg aq kecapi..mengembang adalah..ye la..anak dah masuk dua..ye x....so paham2 jelah...


** picture credit to yahoo image

aq x tau apa y aq kesalkan,marahkan..tp tulah y aq sedang hadapi...ya ..mungkin rentetan dari kes semalam...haish...tp aq cuba muhasabah diri..aq x nak blamekan sesape..semuanya ni silap aq sndr sebab x dapat manage masa dengan baik,sehingga kan boss tarik muka..sudahnya aq juga y kecik ati sndr.....semalaman aq off hp,cabut tepon umah sbb..aq nak bersendirian berfikir dgn tenang akan kesilapan y menyebabkan hal ni berlaku...aq cuba reversd balik kat mana puncanya...so aq lah puncanya..aq lah yg menyebabkan hal tu berlaku...sorry boss..i x sengaja..i cuba mengejar waktu..tp lumrah wanita..x mungkin ia nya boley diusahakan sepantas kilat a.k.a in time!



** picture credit to yahoo image

aq tau bos kelam kelibut nk tgk pogrem tuntutan jiwa.pastu ngn si Big Sista mengaruk nak kan menan y terletak dgn maha cantiknya n menggoda mata kanak2 .tp nak camne..mak ni...membelek lama sgt....( ye la..nk kena tunggu turn kat fitting room,nmpk brg tuk anak2..membelek lg...pas2 kat kaunter beratur n cashier amik masa terlalu lama tuk setiap customer )..pe lagi boss pun tarik muka..tengok jam n jeling dr luar market ngn muka paisey...maka aq pun ni kelam kabutlah...tp dah terlambat! boss ckp ngn nada y sederhana tp menyakitkan..xpe sabar....sabar..sabar.....mak sabar..mak kan selalu KENA paling byk sabar dr pelbagai aspek..nama pun mak...ibu....mama...ummi.... haish! tp ayah..daddy..baba..abah..boley paham x keadaan mak y selalu x dan dr pelbagai aspek!.baru missd cite 1x..dah mcm2..kita nih..YANG SELALU MISSD byk benda sebab uruskan hal anak2 n umah tangga,x pulak nakckp apa2..uruskannnn jugak..penat mcm mana sekali pun..ad aq kesah!!! huh! menjengkelkan!( tu dr rentetan jiwa aqlah- yg di luar sanamungkin x setuju ngn aq lah - ni just apa y aq rasa)

pg ni kena bambo lagik..sbb boss tepon opis n ckp aq SENGAJA ttp bagai segala gajet..kan..kan..kan...aq jwb ngn cool jerk..baterry kong! n phone umah cabut sbb Big Sista selalu main dail2 nmber ntah memana..haish! kena lagik..makkk juga silap..dah 2 x dah..xpe..its ok..rilex....last2 baru wishd..n pap! tutup tepon!..ha3..majuk lg ati mak...xpe....xlama awan berarak ..mendung! gerimis sikitlah.

p cas n onn hp..bertubi2 msg masuk..dr bos n kawan2..miscalld jgn katalah berjutak2...tp xpelah...aq akui semuanya silap aq yg x pandai lagi uruskan masa dengan sebaik mungkin...sorry bos!semuanya silap i.....uhuk!

Jan 15, 2012

Ayam Masak Lemak Cili Padi

Salam Ahad kengkawan...tau2 dah 1 week  ari aq naik kije nih..relax la juga n ada gak kije yg kene buat last minute..paling mak x suka..baru naik kije dah kena jaga exam ko..yang syoknya nama naik tu..masa cuti bersalin...wahahahah..terbaeek kan...nampak sgt departmen tmpt aq kije nih..x aware staf2 nya sdg cuti bersalin atau baru naik kije n yg sarat mengandung..hmmmmm..kene kuarkan pekeliling nih..xpelah postif way nya..dia org x sempat nak check coz staff terlalu ramai n banyak kerja y kena setel..hu3..


hmmm..hari ni aq nak upload satu masakan yg aq rasa jarang cuba..ikut nih dah 3 kali aq try masak TETAPI dengan bahan2 yg berlainan...hat y fist tu tak guna bawang merah....y 2nd lak aq guna bawang merah..hat ni...aq x bubuh kedua2nya..tp pd tekak aq n gengs..sedap ada bawang merah la....maklumla dah disogokkan dengan bawang merah sekian lamanya...hu....
masakan ni kira siaran tertunda lah..dek kerana aq ni bz tahap gaban..1 badan bg sejuta...hebatkan? itulah wanita..yg diberikan kekuatan,kesabaran yg tinggi oleh Maha Kuasa untuk memikul segala beban y dberikan kpd wanita...terbaeekkk..


hokey ..aq tepek gambo lauk t/ari ahad lepas ( kan...kan... mmg betul2 siaran tertunda :D )
Ayam Masak Lemak Cili Api .ari ni mak x msk..nak lik kg..mkn kenduri..wahahahah abes diet mak! ( diet ke :p )
.sumber aq celok dr sini..dengan rasa hati terbuka ber MESRA lah dgn segala pautan yg ada kat dalam nih ...hehehehe


fresh dalam kuali..ha3...ni aq buh minyak ( ikut originnya x perlu!)..sbb takut melekat..( pan fried aq bukan ala2 yg mahal2 gtew......hat tu kon4m x melekat....bossssss bila nak li kan yg baru ..i duit tuk li pinggan mangkuk! ha3..BODEK!


jeng jeng jeng jeng..ni la hasilnya.....mak guna cili padi kaler merah..boss kata..cili ijau xder lah yang..aq jawab..xpelah by..t ny tanam dlm pasu ..sng..xyah suh belik...petik jer..( walhal majuk! gatal! hahahahhahaah ..ngadasssssssssssss)

k la cukup 3 siaran tuk pg nih...aq nak wat bekpes smntara Big Angel x bangun lagik.....kang t dah bgn..semuanya ntah kemana..sudahnya stt kete belik jer..hu3...


Bila dia bengang..apa dia buat

salam  n selamat pagi kengkawan...siapakah dia y aq maksudkan? ala mcm korang x tau..mestilah Big Sista..sepanjang aq cuti..aq peratikan jerk..segala xtiviti budak nih buat..the latest..hu3...kawasan persembunyian..tau2 dia jerit2 panggil aq suh carik..wahahah..dah pandai main sembunyik2 si big angel nih....sian dia kan..xder kawan..so main sndr ..nak ajak little beauty kecik lagi katanya..tu pun dia dah sebuk nak heret n hangkat2 adik dia..pe lagi mak dia melolong lah...hu3...


ni antara kawasan persembunyian yg sempat aq snap...hu3..


dalam gobok antik aq bersama lolipop kegemaran..mmg paling best dia suka pergi..abes segala baju aq dia cam[ak kuar..kan..kan..pas2 mak nya kene lipat semula n susun balik..
 ( tgh majuk tuh..tp gara2 nak amik gambo senyum kejap..pas2 majuk balik..ha3..boley gitew? kelaaassss ko Big Angel!!!)


tepi rak aq yg cun tuh..( dah dekat 3 tahun aq suh Mr Boss TOLONG catkan kaler putih..sampai la ni kan...bz memanjang..langsir dapur pun aq request dekat 3 minggu suh pasang..baru pasang smlm..mak bukan xley wat nok..tp tu lah..nak mengentel 2 anak dara y nak bekepit jerk..camno???? )


antara paling ke 2 dia suka...belakang sofa..dalam sarung sofa aq..adeh!..rosak jugak zip tuh...fabrik tu mahal nak oi.....Big Angel kata... Kesah mi...( ad aq kesah!! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa)

Edisi Koleksi Terbaru mak... Duchess Coffee Set

Salam semua.hmmm.dah lama sgt nak upload latest collection..cuma baru tepek kat muka buku jerk...almaklumla pe Cinta Muka Buku lah katakan...mana xnya..bukak windows jerk..tgk kat history... fb palinggggggggggg xtive. kali ni ngh mud berblog..lama sangat tinggalkan....dah lama x BW kat blog2 kengkawan yg kaki deco ( advance) ... aq lak baru nak bertatih...baru merasa duk dgn anak2..tu pun masih menyewa...ruang pun terhad...byk yg nk di beli tp xtau nak campak mana..boley gitew.....

ok lah..layan dulu segala koleksi yg bakal di tontonkan..wahahaha..mcm2 ala2 tonton.com lak..

set coffe duchess beli ngn sis NORAHANI KASSIM  ..mak belik on9 jerk kat FB..haish..sume di ujung jarikan....hu3..janji ada pulus dlm itu bank!


cun kan? kan..kan..kan...kan....






kasi close up ckit.. corak bunga yg agak simple..aq saje beli kaler kuning + coklat..nak lari ckt dr kaler2 pink gtew....

hmmm idaman ati mak...hu3..mestilah nk cari y ROYAL ALBERT ( FB : English Tea Set ) - mak suka y koleksi Moon light punya...wahahah..tp harga tu la...bukan xley li..tp nafsu mak ni byk nah..nmpk bag nak li ( dah li..tp lg 3 mggu smpi.. coach madison..bos xtau nih :D :D :D )
...nmpk pinggan mangkuk nak..nmpk perabot nak.... ( walhal ada 1 lg koleksi y baru smpi last week....lum publish lg..dlm kotak..)..dah lari bajet lg nk li royal albert..tinggl tmbh 50% jerk dr koleksi y baru smpi..hai..perempuan..perempuan.....
can cin cau.....



Jan 8, 2012

Aktiviti weekend dikala budak ni boring..ye ke boring..walhal..

salam semuanya....ni la masanya ummi nak cerita hal anak2...sebab...bebudak dah tido....aq jap g lah...wahahahah..esok dah stt kije..cuti lama ko...masa cuti rs lama noh..bila dah nak naik kije esok...adeh!!..kejaaaap je dah 3 bulan..so bb aq dah 3 bulan lah..si big sista lak jgn kata lah..terlalu bijak..hari2 buat xperimen..sampaikan ummi dia trpaksa kurung dia dlm bilik atas kesalahan mendengki adik dia y xtau pape...isk zalim bebenoh ekk aq nih....

sesi cuci car ummi...mlm ..ujan mi..car dira..ujan..ha korang buh la ayat y sesuai..dak 2 tahin setengahkan...kdg2 aq gelakkn..pas2 betulkan ayat dia..learning mei....


selesai..tarik ke tepi..sandarkan kat tiang..biar kering...hmm siap mi!..hu ada lg..diera kata..baaaasikal diera ..ujan...basuh tau mi...hmm suka ati ko lah anak..dia sedih bila bgn pg tgk basikal n car dia basah..


kan...muka sedey..aq x tipu..brg2 dia ni xley campak ke hapa ke..mesti dia melalak sakan..haish..setaman dgr suara dia..sian kat jiran2 ( ala yg student jerk..) family??? sama gak cam aq..mak mak la katakan..

ha..gonyoh2 sampai bersey.. k la beb..tu jerk dulu yg dpt di upload coz..siren besar aq dah bunyik..biasalah..siang malam melalak..xkira tido ke x...penat sgt main..mlm..ummi tadah je le..t jap lg baru lelap..siren kecik la..lumrah kan..mak ngadap sendirik..hu3..terbaeekkkkk..





Jan 6, 2012

angry bird..aq yg jd angrry pepagi

Hais..ginilah perangai anak2 kan...wah cam ramai jerk anak2 besar..walhal sorang je si diera nih...dia sorang mcm 10 org tau..dia punya kebijakpandaian nya..maha terrrrrrrrrrrrhebat tau!
ada jerk benda yg dia nk dengki adik dia..pd dia.." xlah mi...ajak licha men " ..alahai..ko hingat lisha tuh udah GEDHI ker......waduh! pening ibukkk di buatnya...


se pendengki bersama peralatannya..majuk sbb kena marah..tutp muka pakai biten ( versi Big Angle - badminton maksudnya )

si mangsabaru lepas menjerit kesakitan......sambil teresak2...

si pedengki...baru pas nangis..ngh sesibodek ummi dia nih...
wahahahahahah


Jan 5, 2012

{ Spaghetti Sup Daging }

Salam semua..mud upload cecita masak kali nih..lama sgt x hapdate masak memasak ni..lunch hari ni,just masak y mudah & light2 jerk tuk aq n tuk Big Angle. Spaghetti Sup Daging in the house...Adaptasi dr mee sup jerk.. bos msg kata mkn cam mat salleh + jawa.ceh!! dia xtau kalu dia ada..dia tukang perabis kan apa y aq masak..kan..kan.tp ni versi org pantang punya lah ( hmm masih dlm pantang ker?hu3) ..maklumla..berat belum turun secara unggul..wahahaha..xpe next week dah ley stt joging kat tasik bakang...maklumla da nak naik kije..jap jerk nak 3 bulan..hu3..
k layan dr meja ajez ni k....

{ rupa bentuk seisi mangkuk } dengan mangkuk & sudu aq y vougeeeee gituh..akakak :D }

::: BAHAN TUMISAN { asas jerk nih } ::


::: BAHAN 2 LAIN :::


fish ball + kobis + daging lembu + bunga kobis & lobak merah

 spaghetti

:: BAHAN PERASA :::


sedikit garam
sedikit gula

:: CORAT CORET SPAGHETTI SUP THE MAKING ::






Jan 4, 2012

Jemput-Jemput Tempe

ha...kolaberasi antara jemput2 tepung + tempe + etc...mana dapat idea nih?

1. Mertua aq Tokey & Penghasil Tempe kat daerahnya
2.So sebagai menantu kesayangan..dibekalkan tempe kat aq n kengkawan di PR nih...
3.Masa berpantang kat Kg Mertua aq..mem besar citer ar yg org kg dia suka bekalkan bpk mertua aq jemput2 tempe bila org tu pergi ke pasar tmpt bpk mertua aq jejual k.
4.Aq x mkn tempe..( perrrgghh belagakkn??? ) makan tetap makan..cuma suka yg goreng jerk + masak lemak ketumbar ( teringat kat Arwah bpk aq)..Ya Allah..aq belum sempat menjengah Umahnya....rindunya aq...

k layan resepi jemput2 tempe ni k....aq buh gambo jerk....


big Angel aq nih...sorri k..gambo melintang..aq xbetulkan..upload maha rapid nih..sementara anak2 tdo..hu3...so umminya cam belangkas la siapkan apa yg patut..hu3



bahan2 & cara masak ... ( refer gambo k )


bahan utama tempe ler..

dari atas ( bwg merah +ikan bilis + nasi + tempe)

tepung y dah dibancuh ( tepung+air suam+telur)

masukkn bawang merah + ikan bilis.gaul rata.

masukkan nasi + tempe.gaul rata

bubuh serbuk perasa ( garam + serbuk bay leave ).gaul rata..pas2 goreng..


nila rupa bentuk bekpes kami..jemput2 tempe..

selamat mencuba yerk...he3

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails