Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Aug 19, 2010

Kari Puyuh in the houseeeeeeeeeee!



hai semua...sehat...mcm mana dgn puasa? mesti MANTOPkan ++ segala ibadah wajib + sunat yg boley diamalkan di bulan pose nih...mencari BAROKAH...
ni aku na cite ckit,bila nak buka pose jerk mesti pening kepala nak masak apa kan..hari ni pun aku pening nak masak per..buat nasi goreng kg ok gak ekk..hihihihi..semalam dah buat Kue Tiew...dalam byk2 kali tu la 1st time aku masak BARU ada rasa sedap & balance rasanya...ceh! nmpk sgt mmg x pandai masakkan..huhuhuhu..mana tak nya si dira makan byk + yg tumpah2 lagi dek kerana dia cuba cedok sndr guna sudu & pastu try masukkan dlm mulut dia sndr...hahah..upanya anak aku tgh belajar cara nak mkn guna sudu...

k sambung citer... nak di jadikan citer...aku ni dikejutkan oleh permintaan ibu ku...tgh2 tgk tv tibe2 dia kata.." td aku mimpi mkn burung puyuh & itik mesti sedapkan...pastu burung puyuh tuh masak kari pekat2..perghh mesti enakkk lo " aku pun kata hah???! sambil telopong..hohohho telopong sbb ITIK tuuuuuu..mana nak cari..adoi..puyuh ok lgi...pening sipitam jap jam tuh..dgn bangganya aku ckp..puytuh boley cari mana la nak cari itik..sekor pun belum tnntu jumpe...chewaaahhh! cam tipu jerk kan.....mak aku kata mana tau kat kg mertua aku ada..aku ckp kedai cina byk la..mau ka ..hahah :P

k nak dipendekkan citer..dapat cr burung puyuh jerk...so terhasillah kari..aku masak kari mesti nak mcm India..tekak aku kan..tp mak kata letak santan aku ckp x mo la..x sehat..last2 aku buh susu cair ..tp buat pekat2..jd nak panggil kari mamak ka?kari india ka ? tau kari melayu? x kesahlah janji sedap..resepi boley tgk SINI cume +++ kan dgn susu cair.....& gantikan sayuran dgn 3 ekor burung puyuh belah 2 yerk...hehhehe



SELAMAT MENCUBA.....

2 comments:

Fazlinil Irma said...

waahh.. kari puyuh.. saya pun x pernah rasa. apatah lg masak. kena tunggu balik msia.. cari puyuh goreng dulu :)

AjEz ShiPPudEn said...

hehhehe..xpe kak nk rasa meh turun pt raja batu pahat..saya masakkan tuk FI ^_^

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails