Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Feb 18, 2010

PoTaTO & BrOcOLi iNdIaN StyLe


Ni la janji ku pada kawan semua,tempoh hari nak upload gambar & resepi kan...tangguh punya tangguh ni la masa yang ada...masakan ni pun aku dah buat 2 minggu lepas...boring kat rumah sebab xjadi balik JB ( rumah husband) .dia pun bz dgn projek side dia kan..so lama x makan indian food, mcm rindu gitew...tu yang masak potato & brocoli ni,potato lagi..resepi asal guna bunga kobis..oleh kerana yang ada brokoli so gantikan jer...sesekali try masakan nih pun sodap!tukar selera la katakan...

sumber resepi aku tengok kat tv...kebetulan tukar2 channel ..tertengok chef at home ( ulangan)..so aku tgk la cara masak nya...korang tengok la ekk ...

bahan -bahan

  • 2 sudu butter ( panaskan dan biarkan mendak,masa menggoreng gunakan lapisan atas )
  • 1 sudu jintan
  • 1 biji bawang besar - potong baji
  • 2 sudu serbuk cili
  • 2 sudu serbuk kari
  • 1 cawan bunga kobis - potong kecik , yang ni aku ganti dengan brokoli
  • 4 biji kentang - potong 6
  • 1/4 cawan air
cara - cara

  • ambil butter yang sudah dicairkan untuk menggoreng
  • masukkan jintan dan goreng sehingga naik bau.
  • masukkan bawang besar yg sudah dipotong dan goreng sehingga naik bau juga.
  • serbuk cili dan serbuk kari di masukkan bersama dan kacau sehingga rata.
  • kemudian masukkan brokoli @ bunga kobis dan kentang gaul rata.
  • kecilkan api dan tutup rapat.
  • tuang 1/4 cawan air
  • masak selama 15 minit,pastikan kentang lembut untuk di makan.sekiranya masih keras teruskan lagi.
  • hidang bila mana sudah masak.

******** SeLaMat MencuBa **************

No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails