Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Sep 3, 2010

petikan itu membuatkan ku rasa serba salah..maafkan aku...

" SAlam Ramadhan?..

''Jangan Berbangga dengan Calvin Klien & Armani Exchange anda kerana?.
Pakaian Terakhir anda adalah Kain Kafan?& perfume anda adalah kapur barus..
'' Jangan Berbangga dengan BMW & Caldina GTfour anda kerana?.
Kenderaan terakhir anda adalah Keranda yang akan diusung?
'' Jangan Berbangga dengan Banglo dan Condo anda kerana?.
Tempat Peristirehat anda yang terakhir adalah Kubur..
'' Jangan Berbangga dengan Kehenseman atau Kecantikan anda kerana?..
Akhirnya Hanya menjadi santapan si Cacing dan Serangga....
'' Saya bersumpah Demi ALLAH S.W.T , Demi ISLAM dan Demi ajaran AGAMA,"

tu adalah satu petikan email yg aku perolehi pg td..satu peringatan tuk kita..tetapi..ia akan nampak pincang bila kita membuat kan ayat tu tampak terlalu berat jika kita tidak melaksanakannya...aku bukan menidakkan ayat2 itu...tetapi adalah kurang enak jika kita menyatakan..." sila forward ayat ini kpd bbrp org nescaya idup akan lebih tenang atau sebagainya,jika tidak anda akan mendapat musibah & etc "..ha kat situ kita salah tafsir...adalah tidak elok...kerana kita tidak mendalami ayat POKOK nya yg mana untuk menginsafi dr kita & menjadi peringatan kita,tetapi kita TERPAKSA RELA memforwardkan emel atau petikan2 tersebut KERANA kita TAKUT akan MUSIBAH yg dtg sekiranya kita tidak memforwardkan kpd org lain..boley terpesong akidah kerana kita lebih mempercayai bait2 yg last...aku hanya melontarkan pandangan aku sahaja..sedangkan jika berlaku sebarang musibah semunaya adalah dengan Izin Allah yg Maha Berkuasa atas setiap kejadian.
justeru pd sahabat2 yg nak menghantar petikan2 seperti di atas kpd aku tau pd org lain..buang dulu perkataan & baris2 last yg boley menggoyahkan ketenteraman jiwa kita...yg mana niat permulaanya adalah untuk kebaikan..tetapi last2 kita yg rasa was2...berhati2 lah ye kawan..

^_^

p/s ; hanya bbrp ketika lagi Ramadhan Mubarak akan meninggalkan kita..marilah kita berlumba2 untuk memperbanyakkan amalan .........

No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails