Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Jul 24, 2012

RAMADHAN KAREEM! AQ DIUJI LAGI




As salam semua..alhamdulillah syukur dah masuk hari ke 4..syukur dapat merasa nikmat berpuasa,ku sdg berusaha mencari kebaikan di bulan ini,cuba mengapgredkan mana y patut..wajib melebihi dr tahun2 sudah..
ku harap kalian semua mengejar segala ganjaran y ada dibulan Ramadhan ini,bgn mlm bukan setakat bersahur shj ye sahabat semua,tunaikan ibadah sunat2 y x selalu / jarang2 / x pernah kita lakukan..bertahjudla ..bertaubat la..tangisi segala kesilapan kita..berhajatla agar kita diberikan cahaya iman & taqwa ..semoga dipermudahkan segala urusan bertqwa ke jalan mu ..

Ya Allah dugaan di Malam 1 Ramadhan ....petang itu aq pulang lewat dr opis,lebih kurang jam 6.30pm..sambil2 tunggu kelas atas habes,sambil2 updet blog bisnes kan..yela aq perlu untuk itu demi duit poket ku. Siapa sangka upanya waktu itu Little Beauty sdg demama panas..sampai2 je kat umah pengasuh..,anak pengasuh panggil..Ibu menyuruh aq p belik ubat demam ( bontot punya) ..aq tengok anak kecil ku dah menggigil mcm nak kejung..aq takut tgk..mujur ibu dah  tuam ngn air batu cepat2...sambil "jelum" dgn air ramasan bunga raya  ( petua org duluk)
so pun kuar balik p kinik..x terpiki lak aq nak bwk anak n pengasuh sekali..yela dah kelam kabut...

nak dijadikan citer,kereta boleh breakdown  selepas traffic lite nak menuju ke klinik tuh ..Ya Allah..apa lg dugaan nih ..disaat emergency nih..serabut dah..cepat2 msg kwn..sempat baper org jerk..yelah dah nak magribkan..sekali tup..henpon kong..mujur ada kaver henpon bisnes nyer..tu pun nyawa2 ikan..syukran coz kawan aq call balik.sudahnya adik my buddy dtg tuk menyusul..pe lagi minta dia belikan ubat demam..aq dah x pk dah time tu..rs down n nak nagis..yela aq sendirian..mujur ada sahabat aq sorang lg dtg tuk ambil aq & anak aq..n terus bawa p klinik..syukran badan dah sejuk sikit..masa tuhd ah x ingat dah..mkn ke apa ke..sambil2 tu msg dgn Mr Hubby..apa nak buat..sedeh sgt2..Mr Hubby pun kelam kabut kat sana..Syukran kazen kasi pinjam kereta..Ya Allah dat time aq rs destresssed y amat banget...

esoknya p cari bengkel n towing kereta..bayangkan..dengan sesak2 nih kami terpaksa kuarkan apa y tinggal demi menanggung kos towing..dekat x pe..tp xpelah..tu janjinya kan,kami just pk the positif way.Just imagine if kete bekdown tu time aq kat hway tuk lik kg bersama my Little Beauty?so maybe lg worst kan...Allah Maha Mengetahui..,skrg dok pkr kos baiki kereta pulak..bukan xder kemampuan.cume wang nya belum ada , skrg ni perlu utamakan y betul2 penting dgn kekangan wang y ada..

Ya Allah sabar kan aq...permudahkan lah segala urusan aq..haishh betul2 terasa..lambatnya gaji..sbb tu je la sumber y ada..selain sedikit bisnes... Mudahan aq kuat n lenih kuat!Ameeennn!




No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails