Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Sep 5, 2012

LEBARAN TAHUN INI 1433

As salam semua,selamat hari raya maaf zahir batin kepada mereka y singgah seketika di blog ini,buat saudara mara y jejauh kat singapore tuh..titipan blog ini je dapat ku sharekan buat kalian semua..maaf zahir batin dr keluarga kami...

diam x diam dah 18 syawal ek,sekarang me sgt sibuk,naik cuti raya,banyak benda y nak kene setel.isu duka banyak y nak di follow up,syukur byk jalan y ditunjukkan,cuma kita buat pilihan dengan baik.Alhamdulillah 2 bulan ni me dapat manage kewangan me bergantung dgn new salary y ada.nampaknya byk bende y me perlu KIV untuk bbrp bulan.sbb byk mendahulukan y penting2 belaka kerana ia sememangnya hak org lain.InsyaAllah lg sebulan hingga 3 bulan akan datang kemungkinan akn nmpk stabil.mudah2mudahan..amin....cuma status nama shj masih x berubah sehingga x tau bila.

ok balik pd mood lebaran,tahun ni for sure turn umah mak me,tahun ni sambut dgn sederhana bersama 
mak n adik shj,raya ke dua baru dapat kumpul dengan geng2 y lain.seronok mmg seronok,cuma x dpt jumpa ngn kak  ipar big bos y 1st + anak2 mereka,insyaallah akan sampi bebila..maybe bukan raya..tgk pd keadaan masa.Apa khabar gaknye...he3...sangat berbeza bila raya tanpa KEPALA KELUARGA y dah pergi meninggalkan kami dekat 3 tahun...rs sgt2 berbeza..sunyi....haish..ya allah..betapa rindunya me pd arwahnya....Bunga kat pusara abah pun ada y dah mati2..maklumlah aq dah lama sgt x balik ada rasa dekat 4 bulan,1 minggu sebelum raya ada jengah..mujur rumput x banyak..tp tanah byk merekah,kering...maklumlah cuaca panas kan..sayu ati me,cecepat berseykan n kaut tanah kat tepi2 tuk nampkkan tinggi pusara abah..n siram ngn air biar tanah jd rapat..Rindu abah...Raya Pertama jengah rumah abah, masih mcm seminggu y lalu...

x ada apa y indah melainkan kucup n salam mak n adik.Ngn Mr boss pun x just ckp je..xtau la kenapa dis year me rs mcm tuh..xde konsep bersusun n bermafan reramai mcm y di praktikkan dedulu kmai beradik..yela maybe kami je be2 kan...adik ipar y bongsu pun x der,katanya kerja..hmmnak buat cmm mana.sememangnya diz year sgt berbeza..........

apa pun me shared gambar reraya kat sini..tuk tatapan bersama :) mud raya tahun ni adalah orange berbelang ok..me x buat baju raya,cuma tempahkan tuk Mr Hubby n anak2 je..mak n adik me belik siap..me??? recycle baju lama y 2 tahun dulu y x sempat nk pakai raya..sbb x muat..la ni muat so reper sikit2 n pakai tuk raya...asal boley je kan....he3..tu tuk baju tema lah..y x baju tema melambak n dah siap awal2..he3..terukkan..akakakakka

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN!!

kami beradik duai muai..Big Brother + family n adik2 je xder time nih....


sebahagian keponakan y comel lotey...perasan la korangkan..hu3:p

anyam ketupat selepas abes mkn nasi ketupat.hakim mestilah permaisuri,seb time nih maharani kat luar kot..ngeh3....
ni pun sama..ketua anyam ketupat..hikhikhik..Sistersss! jgn marah ek..ngeh...pendakwaraya kecik kat sebelah kanan kai baju belang..hu3

ehem...anak2 sy..tahun ni baju2 Big Angel & Little Beauty sekain ngn baba hokey..he3

baju me y dah muat pakai..duluk xley pakai..he3..baru slim sikit kan..nexxxtttt!!!!!
baju n tudung tu me nak letgoo..boley view kat blog bis hokey..( sempat lgk iklan kan..)hikhikhik
 
cantik baju saya...baju raya ke 2..ekekekekkeke
 
amacam..cantik x baju tuan tanah?sbnrnya nak tayang manik2 tuh......he3..ni tuk raya ke 4.mana tuk raya ke 3,,he3..tu me x amik gambo sbb pakai wak lik raya kat belah bos.baju y paling disayang tau!jauh import..bandung lagik!xpe me dah sesiap amik gambo family n gantung kat umah..nak tengok..harus dtg jengah kat umah ek...ngeh3



kalu mr boss lak..kotak2 sudah..tp x bubuh manik le..hilang akal kang...glam nt!anak2??? hu3,,punyalah payah nak amik gambo..sabau je lah..so dis year x byk gamba anak2.. mak n bpk2 jerk..

last me tepek gambar adik me y bawah me,ni dia sefamily x dpt balik ,maklumlah x berapa nak ada..selalu bantu tp kdg2 x dpt nak membantu sgt..kita pun ada dapur sndr..yelah bantu y mana mungkin..jd me bwk mak p beraya umah dia.....


Keluarga angah..y pompuan tu ek adik me  + ngn mak..y paling bogsu y tudung biru tuh..husband dia kije..me x tau xder cuti gaknya..sabau jela..tu sorang lg..kdg2 rasa nak sekeh jerk...sabau je lah..hu3

 anak2 angah y comel...2 pompuan 1 lelaki..tp y lelaki tu rupa cam pompuan..he3
tahun depan si kakak dah nak sekolah..Hope me dpt sediakan keperluan sekolahnya...InsyaAllah...

itu duluk rentetan lebaran tahun ini y sederhana me rasakan x seperti tahun2 sudah..coz mud raya ku dah hilang sebelum puasa..benti taip kat sini....chow.....
tahun ni berangan2  gak nak BUKA RUMAH pd gengs2 tp yang  nampaknya skrg adalah kekangn masa..buat kecik2 je la jwbnya...tp date x locate duluk..tunggu mr asben freee....
tp kalu korang nak dtg beraya..roger2 je lah ek..apa y sesempatlah nak hidangkan :)




No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails