Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Jan 17, 2013

extra time untuk umur kita lah

  BIAR KITA BERIRINGAN DENGAN MASA BUKAN KITA KEJAR MASA

 

Alhamdulillah Allah berikan ku peluang tuk bernafas lagi n kita sebagai manusia kene panjatkan doa minta xtra time agar kita masih berpeluang buat amal ibadah ...sedekah n bantu mereka y susah dan cuba perbaiki silaturrahim .... n fokus apa y diimpikan

Alhamdulllah semlm bertemankan dgn bbrp kawan hirup kopi2- kopian n teman bff  di maya y wish2 ..thx to u oll coz being my fren dr kecik sampai la ni dah lepas ke 31 ..pd y x wish x fe sbb ku jarang nak mempublickn ..teringat arwah abah kata..kita ni x perlu sgt nak war2kan..cukup memadai memanjatkan kesyukuran pd Allah sbb kita diberi peluang bernafas n rasa pelbagai nikmat kat dunia nih..nikmat sakit,jatuh bangun ,hianat , terkena , putus , kesakitan ,kesenangn n byk lg..kalu ada rezeki buat amal jariah memadai..xyah nak ber kek bagai mcm org putih y bukan muslim...tu pandangan sudut org tua pd waktu aq kecik2 dulu lah...

semalam sgt special coz ku dapat menghimpunkan bbrp pandangan mengenai apa maksud BFF ...best fren forever ...ku cuba jd kwn tmpt mendengar n bahu y mampu menerima kepala y ingin meletakkan kepalanya ..tp siapa sangka allah menduga persahabatan kita dgn pelbagai cara disbb kan tuan tanah ni leka seketika tanpa niat apa2 tercerita pd kwn y byk tanya..ye la..pd aq xsalah sbb mostly aq cerita y betul mabe itu adalah privasi n aq hampir x menjaga privasy..maafkan aq buddy..layak ke aq jd buddy lg cam dah x sesuai ek..ehheheh..jd kawan biasa jerk kot sbb aq masih x mampu mendalamai maksud BFF tu lagi..tp xpe Allah dah takdirkn begitu n kita jalani takdir memasing rite...
so seharian aq tunggu juga org - org y semamng nya rapat wish ..tp dek kerana sebuk gaknye..mmg konfom lupa lah..x kecik ati..tu lumrah manusia..n aq ??? insyaAllah masih mampu menginngati byk tarikh spechel untuk  kenalan rapat aq y aq rs mereka  bebetul rapat n y mampu sehidup semati la katanya serta  ..jatuh tergolek n bangun bersama ..insyaAllah selagi Allah izin kn aq bernyawa n mampu tabur bakti aq ingatinya...heheheh

nothing special prize but spechel  frensdhip digambarkan secara zahir pd wall aq oleh teman y betul2 otai BFF ngn aq..ku respect mun suma...Alhamdulillah mereka tahan  telinga kene kata n dengar org kata n x simpan dalam hati or .tanpa ada rasa kecewa terhadap persahabatan y telah dibina ...luv u oll buddy....

tahun 2013 adalah untuk aq buka  lembaran baru bg terus mencari bahagia hakiki setelah allah datangkan nikmat jiwa lara setahun rasanya dan aq terima ia dgn hati y sgt lapang..kadang kita ni menilai dgn apa y tertulis,ternyata,terukir shj tetapi kita selalu lupa lihat disebalik y tertulis,,sng cita kita ni jarang tengok y TERSIRAT..berhenti menyalahkn org lain adalah sebaiknya...aq ??? sememangnya selalu sedar dr dgn setiap apa y berlaku adalah KIFARAH diatas KELALAIAN aq sendiri tanpa tidak mahu membabitkan mana2 hati sesiapa pun waima suami ,anak2 sahabat handai kerna pd sebahagian mereka ada sedikit dosa2 kita ...

itu sebahagian pengalaman kehidupan aq y baru bbrp ketika kenal erti dunia,manusia,binatang,pepokok n apa2 je la isisnya y boley dijadikan iktibar & renungan n kajian kiranya...ku cuba setiapkali bgn pg ku mahu kejar Akhirat dahulu..bila kita berupaya melakukannya pasti Dunia y akan mencari kita...aq x nak harapkan org sekeliling tp ku cuba berdr atas tapak kaki sndr selagi terdaya..jika ku sudah tidak mampu..ku hanya menadah tgn agar ada y mampu membimbing aq tanpa menyesali apa y telah di hukumkan... 

pada sahabat2 ku..pandanglah disebalik setiap kejadian bukan menghukum terus apa y ada depan mata...betul kita selalu leka dgn apa y ada sekarang..tp kita fikirlah kedepan ...

bbrp tinta dr sahabat ku y sentiasa ada dibelakang ku sempena besday aq semalam!
..my OLD BFF!!!! love u olls

my bff aka look like adik beradik gitu....thx angah...


antara coretan tinta perbahasan BFF ku :

" Ajez Shippuden

whats the meaning of BFF ek Han Iza l Faiza Hannah l Fancayono Chaloi l Halimaton Sad'iah l Aida Mujaini l Niesa Hanny l Norhidayati Paino l Wak Kentoszz ? pd aq ko terima segala kebaikan n keburukan org tu seadonya n sanggup kene tahan tinga kalu bff kutuk n ngata kat depan tau belakang n sentiasa bg moral support x kira kita ni dlm keadaan sussah tau senang..huhuhuhuhuhuh boley x camtu..kata BFF kan..hiksss apa komentar anda sbb korang kwn ngn aq since kecik smpi tua dah nih...huhuhu

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


1 comment:

beeskul said...

Assalamualaikum...
Happy birthday Zizah. Moga usia akan lebih mematangkan kita dan kembali lebih dekat dengan-Nya. Juga moga kamu n keluarga sentiasa dalam lindungan dan rahmat kasih sayang Allah. Ammeen.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails