Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Jan 22, 2013

My love cinta ku

Ini lah buah hati ku y selalu meruntun jiwa ku tau
sayang..sayang..minggu ni nak memanja bagai ek...


ummi ni selalu bg seratus tau badan..
ahakz! biasanya ngada nya datang time
waktu kritikal , dimana waktu nak kuar p kije .
selalu setting time tuk kuar antara jam 7.15am to 7.30 am..
kalu up sikit tuh waktu xtra time n bwk kete mcm pelesit..
ari ni tak tau apa y dia hanginkn dr mlm td sume serba tak kene
bawak ke pagi hari..asal bgn pagi je drama swasta hokey!
smnjak dia masuk school ni pg baba la kene siapkan 
sbb ummi kene siapkn diri..kdg nak buat bekpes
kemas baju tuk bwk pengasuh ( pasni kene buat belah mlm 
tp belah mlm ni biasanya kene tgu budak tido ikut jam depa 
baru ummi dia leh stt kemas umah y mcm tongkang pecah n susun
segala bagai perhiasan y diaorg dah deco sndr.)


 so pg ni kuar umah kol 7.42am..
wahhhhh!nk  masuk school dia nak pulak li kuih..
layankan sbb x nak dia ngmuk n nagis sakan..
smpi school lak adik dia ngaruk sbb x bg dia kuih
jadi...mak dia ngn diplomatik minta kak dia kuih seketul..
terus kak dia ngamuk n cakap tak boleh lah! ngn nada tinggi..pe lg
mak dia jd hantu la dlm kete..ngn xtra time nih...jam dah 7.50am..
waduhhhh! x marah pun just tarik tgn n bwk dia kuar dr kete
n hasilnya ujan lebat siap guruh k...
smpi pan pintu school ,xmo masuk n ujan semakin lebat..
payung x de lak ni...huhuhuhh udahnya sepastik kuih td dia campak ke lantai
tanda protes..istigfar panjnag aq...satu kuih selamat tekuar dr pastik
y lain2 ok..ku ckp nak ke x nak..xnak bg adik dia..merungut2 n nagis la dia..ku..
mmg mak y ati tegar n keras kan..ku ckp suka ati n nak p work...pandai2lah...
sbb mak dia ni perjalann byk..
nak kene anta adik dia lg y jauh perjalanan tambah lg 20mnt..
nak masuk opis lagi..haish sabar je la...
masa masuk kete dgr lg suara dia nangis..n ckp x nak ngn cikgu n ummi kat ctew ..
sayu gak tp dek krn aq nak kejokan slide kol 8..keras balik jiwa!

ni lah big sis dah 4 tahun n little bauty aq dah 1 tahun 3 bulan..aq??? huhhuh
masih muda lg kan...korang jgn muntah hokey sbb aq jiwa muda..rs cam baru 27..huhuhuhuh


coretan pg ini buat kalian pembaca..andai esok ku sudah tiada
jgn lah lupe sentiasa jengah ku y dlm kenangan
di blog ini :) 

wassalammm..


No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails