Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Nov 16, 2010

Kematian itu selalu menghampiri kita..sedarkah?







Salam Hari Rabu...esok dah hari raya aidil adha kan.SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL ADHA pd sahabat2 bloggers,fesbuk & pembaca2 setia blog saputanganmerah..Kepada yang melakukan IBADAH QURBAN semoga ibadah itu dapat dilakukan dgn sesempurna mungkin & mendapat KEREDHAAN ALLAH..amin...

petang ni nak balik kampung...esok nak Jumpe Abah....lama x jengah kubur abah....rindu sangat2...
AL-FATIHAH buat ARWAH ABAH.

hmmm aku nak citer pasal KEMATIAN itu SEBENARNYA HAMPIR SGT2 ngn KITA...
ni kisah minggu lepas..terjadi pd petang jumaat jam 6.43 pm...dekat betul kematian tu dgn aku..huh! bila terkenangkan..byk sgt dosa2 ku...YA Allah ampunilah dosa2 ku...
lepas balik dr kije..selepas siapkan projek in the room aku - jaht manik la pe lg...balik sekali ngn ikin...tp aku belok ke sri gading..sambil2 melayan sms MR CDB...ye la tg tgu turn nak belokkan....selang bbrp second lampu bertukar wajah dr merah ke hijau tuk belok kekanan...mcm kat gambo tuh..nampak x?????hehhehe


n aku lepaskan bbrp second tuk tgk jalan line clear...sedang asyik membelok ..hku terperanjat dek terdengar kereta membrek dgn maha KUATNYa..pe lagi aku toleh la ke kiri nampak kete sebijik menghala ke aku dgn maha lajunya...mcm laju cahaya ke x ekk yang anggaran jarak dlm 3 meter dr pintu kiri....kete brand TOYOTA kaler sejibik mcm kat bawah nih..tp FLAT IDOK ler...

*** gambar ihsan dr tenet nih *****



hakunya terperanjat..terus tekan minyak..sbb kete tu dekat sgt ngn aku...kalu lah time tu aku break sbb terperanjat..harus aku tgh duk kat Wad nih...kerana kene langgar sebelh kiri sebelah driver...gila arr kete tuh..x der sivil betul..p langgar lampu buat hapa....terpinga2 aku..aku ke yg langgar lampu...sengal tol la dreber tuh..hingat kejo apa gaknya...gaknya tafic lite tu mcm buah epal ke hapa....
x pun conpius tgk traffic light banyak sangat...sampai x tahu nak tengok yg mana satu arah yg perlu diikuti....tu yg tegak jerk...
tapi sesungguhnya ALLAH MAHA MENGETAHUI kan...TQ ALLAH kerana menggerakkan jiwa ku tuk menekan pedal minyak...sesungguhnya tindakan tu atas KUASA MU YA ALLAH...dan nyawaku masih panjang sehingga kini...TERIMA KASIH YA ALLAH....

*** picture credit to THANK YOU ALLAH FB

No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails