Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Dec 17, 2010

ILMU ALLAH - PART II - 4 CARA Untuk KAYA




Aku kaya...kaya..kaya...rich..rich..rich...wah....mata $$$$$ ..kakakak..realitinya kita memang nak kaya kan...betul x? x yah tipu..tanya kat sesiapa mesti jawapannya nak KAYA...huhuhu





Tapi nak kaya camner? huhuhu kerah tenaga & otak..cam ne kita nak tambah hasil pendapatan..nak jd mcm org yg banyak duit beribu-ribu lemon..ups...RM berkepok2...huhuhu



k antara:: CARA NAK KAYA:: ada 4 CARA :: ni apa yg aku perolehi dalam talk tu la..so aku turunkan ilmu itu...mari2 rapat kasi baca...:: KETURUNAN / BERKAHWIN DENGAN ORANG KAYA ::; memang rete x bes makan wo....ye la mewarisi kekayaan ...kalu x kaya???? kene lah kaya..usaha keras ..ye tak..x pun menyediakan diri tuk berkahwin ngn org kaya..org kata kene lah invested beriban2 dgn mekap nye,dressing nyer,so n kebiasaanya berjaya lah kawen ngn org kaya..hmm betul ke andaian aku nih..tp mungkin juga...ukur baju badan sendiri.

hmm pe lagi nak kaya ekk..:: memasuki DUNIA KOPERAT ::: wah...byk kene lobi sana sini nih kalu nak terjah dunia nh..modal harus berkepuk2...mungkin??? + berbekalkan ilmu penuh didada..berusaha keras..meraih apa yg termampu baru lah hasilnya BERBALOI_BALOI..bukan AYER BALOI ekk tu nama tempat kat Daerah Pontian..hikhikhik..ngarutzzz haku nih...aisey..

satu lagi..nak kaya boley juga memasuki bidang PRoFesional & harus diingat nak terjah ke dunia tuh ::HARUS + WAJIB SAMBUNG BELAJAR sampai ke tahap PROFESIONAL::: ..ye x? aku pun kene sambung study cam nih...mana x nya tuh ari p interview for next step..haram jadah x prepared aper...huhuhuh haussss... so aku tahu tahap kemampuan aku...pengetahuan down dah ni...senang citer BERKARAT!! :D .return to the track back about 4 CARA NAK KAYA...kalu dah sambung bajar mahu makan bertahun2 kan + masa + wang ringgit = after grade starting salary segitu lah tuk permulaan tahap kan...so nak gaji berpuluh riban harus makan bertahun + usaha berpulas mulas kan..Kita perasan x berapa kos sara hidup YANG SELESA untuk kita sebulan bg kawasan 3/4 padat mcm kat kawasan aku yg aku duduk...masa org tu tanya aku..aku jawab mungkin RM 5K..huhuhu jauh beb...need around 150K per year..so u ollss kira sndr lah.. hadoi..dgn gaji org kecik cam aku nih..haishhhh jauhnya nak kejar..kene pakai enjin turbo beratus kuasa kuda camnih...



* kete porche ni tau




seterusnya nak kaya..haish ari jumaat ni bagus citer pasal kaya jerk ek...ekekekekke::: BIDANG PERNIAGAAN ::: huhuhu jinak2 buat bisness kecik ( mula2 lah ) nt dah der modal harus besarkan keadaan..kakakakka..untuk memulakan sesuatu perniagaan byk kritiria yang harus dititik beratkan ,JENIS perniagaan yg hendak dilakukan,MODAL perlu diambil kira..tengok kat poket kalu der RM 50 pe agaknya bisnes yg boley kita buat..MEMULAKAN PERNIAGAAN byk rintangannya..kuat x kita nak menongkah segala bagai risiko...nak developt sesuatu harus kuat mental ,fizikal, & POKET TEBAL WAJIB! setiap perniagaan yg dijalankan memerlukan MASA yg panjang untuk menuai hasil yg telaj kita investkan..ye x...x caya...kebiasaannya perniagaan yg dibangunkan x kesah jenis perniagaan apa pun ...3 tahun pertama adalah masa untuk berhempas pulas,dan untuk menilai keuntungannya kebiasaannya selepas 3 tahun ( itu jika tidak gulung tikar pd tahun per1.) ye lah byk tu modal yg perlu kita invest selain duit backup dlm acc..haish..pening gak nak kayakan...tp tu la usaha keras perlu.TEMPAT paling wajib diambil kira..salah bukak harussss x bertahan @ lingkup bisnes yg dijalankan ...bukan apa mengikut kajian 80% perniagaan akan GAGAL pd tahun pertama,contoh paling mudah kedai mkn..rasa2 tahukan..so pk sndr la..apakah faktor2 kegagalannya,hanya 20% shj yg dapat bertahan...& dalam tempoh 5 tahun dr 20% yg berjaya itu,80% akan GAGAL..so renung2kanlah...

tepuk dada tanya dr sendiri,mana satu pilihan untuk kita menjana income & nak mengepuk2kan wet kat poket nih...pilihan bijak membawa kejayaan di masa hadapan

^_~
















No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails