Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Oct 3, 2012

TAUHU BAKAR SUMBAT VERSION BAKAR

As salam semua & selamat pg...bekpes for 2day y sempat me buat sebelum pergi kije adalah..jeng..jeng..jeng TAHU SUMBAT VERSION BAKAR EK..he3...korang ley try buat bekpes ni..snek y ringan di pg hari..kita jd mak2 ni kalu sempat bgn awal dipg hari siap2 tuk Subuh Awal pas2 ley la terus ke dapur, ni aq practise sbb esok2,tahun-tahun akn dtg  bila anak2 dah masuk school adalah juga sesempatnya bekpes tuk depa,xkan ari2 nk goreng n nugget n sosej shj kan....
hmmmm semalam teringat ceramah ustaz kat IKIM di pg hari ms drive p kije..kita masa tido  syitan ikat kita dgn 3 ikatan,so bila kita bgn tido & ucapkan ALHAMDULILLAH,lantas cuci muka n ambil wudhu' n terus tunaikan solat subuh..maka terlerailah ikatan2 tersebut,jd itu y kite pergi kije dgn semangat / x marah2 sng citer dlm in good mood gitew..tp kalu y telajak subuh ke apa tau bgn lmbt..tu y kita dlm keadaan rushing ,tu y hangin n maki hamun masa drive ke apa...hmmm betul kata ustaz tu..ikatan pd kita x lerai2 la kot..mud diselebungi...syaitan..he3..

ups..ceramah lakz! k sambung sini..tuk pd y nak try boley jer follow..nak ubah suai pun boley...kita y buat diakan...teehehhehe

tuk sorang / 2 org mkn
BAHAN :
2 keping TAUHU potong 3 n korek tengah2 kuarkan isi nya..isi jgn buang simpn dlm fridge boley buat jejemput tahu+sayur kan...

BAHAN INTI :
sagat carrot 1 "
dadukan 1 btg sosej
tumbuk bawang putih + sikit lada putih ( sikit je tau,takut strong sgt bau lada putih ni sehingga menenggelamkan rs tahu +carrot+sosej tuh...)
gaulkan bahan y ditumbuk tu dlm bekas y ada carrot td tu ek...rasakan ngn sikit garam..
isi y dah terseasoning td tu sumbat kat dlm tahu..
susun tahu kat loyang pembakar ..n n tuangla sikit SAUS KECAP ABC pd atas tahu tu..kicap lain x bape ngam..ni buat2 tambah warna n rs sikit manis pd tahu tuh ek...kalu y suka sgt kat kicap bubuh lebey sikit...so bakarla pd suhu 150 drjh..10 minit cukup..so tinggal n siap2 tuk p kije..ngeh3...

sekian terima kasih..selamat berbekpes..teheheheheh
saksikannnnnlahh!!! jeng jeng

No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails