Followers

There was an error in this gadget

:hit Diz Blog:

hit counter
Get a hit counter here.

Jul 22, 2010

{ Homemade Chicken Burger }

salam 1 malaysia...ceh!!!!! kalu luar negara??? haiiiiiii to alllllllllll :) mcm ramai lak yg dtg jengah blog kita nikan...lama x update sebab sebuk promosi kuih muih & handbag kawan2...kita just tolong jerk..Untung? hmm depend pd die org la..nak bg komisen kita amik..x bagi pun x der hall lah...aku just buat suka2 & aku ras seronok! Yahooooooooooooo!

k la berbalik pada masakan..yang memang dah lama x update nih...aku nak share break1 kami sefamily ujung minggu lalu..nak update kat blog x sempat.hehehhe ni la masa yang ada....
aku just buat chiken burger..aku guna ayam hancur jenama Ramleee @ y? aku pun lupa.....
bukan apa asalnya ayam ahncur tu beli tuk buat martabak..tp asek x sempat..last2 tukar resepi gara2 tengok cite licensed to grill..dia buat guna daging & tengah burger tuh dia masukkan keju..pergh! mesti sedap ekk...

so kita layan resepi di bawah ni..


1. 1 bungkus ayam hancur - boley untuk buat dalam 8 keping ( sederhana saiz )
2. 2 cwn tepung gandum
3. 1 cawan daun selery - racik halus
4. 1 cawan daun bawang - racik halus
5. 1 1/2 Tbs sudu chili powder
6. 2 Tbs curry powder
7. 1/2 Tbs black pepper - serbuk punya kang ada yang guna biji2 lak..
8. garam secukup rasa
9. sedikit stokikan bilis

CARA2..leh tengok gambar ekk...


#
# bubuh la ayam hancur tu kedalam bekas + daun2+ bawang = gaul rata
#



# bubuh pulak tepung ekk.....jgn byk2 mahu keras kang
#


#
#buh la serbuk2 segala perisa + gaul rata
#

#
#bentuk la sesuka hati..hat ni guna jari & tapak tgn je kan..tu yg rghope begitew....
# pastu saya simpan sejuk .,....bukan sejuk beku tau..tapi kalu nak terus goreng pun boley...
# dah siap goreng.....tarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
#
#




sedia untuk membuka mulut luas2..hat ni aku x guna bun burger..aku guna bun biasa..roti manis..malas nak kuar cr...sbb ni resepi emergency..emergency ker? ala guna pakai bahan yg tersedia jerk..huhuhuhu..
k selamat menjamu selera........................................!

2 comments:

diana said...

mak saye panggil tu roti benggali.
hehe..
nampak sedap jep..!
nak lebih berkalori goreng
guna mentega daging tu.
mayonis lebih..
haha..

jaking said...

jah..watkn utk aku leh?nk rase gak..hehehe

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

~ Thanks A Lot with Love ~

Related Posts with Thumbnails